Pandurii scrie istorie, şefii CEO cer schimbarea lui Condescu

Şedinţa pentru o eventuală înlocuire a lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu nu a mai fost convocată pentru azi, aşa cum anunţaseră anterior reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia. Motivul amânării a fost dezvăluit de Ion Răuţ, cel care aspiră la o funcţie în conducerea clubului: aşteaptă să treacă bucuria calificării. Aşa că şedinţa a fost programată pentru 30 iulie, adică într-o zi de marţi, aducătoare de veşti rele.

Directorul de resurse umane al CE Oltenia, Ion Răuţ, este nominalizat pentru funcţie de membru în AGA de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, calitate pe care Marin Condescu nu i-a recunoscut-o până acum pe motiv că, în baza statutului, CEO trebuie reprezentată de managerul general, nu de un adjunct. Liderul sindical spune că Ion Pisc este reprezentantul oficial al CEO pe motiv că a fost în funcţie încă de când era director general al Termo Rovinari. Acum Răuţ face demersuri oficiale, timide, e drept, pentru schimbarea lui Condescu. „Sunt convins că echipa va învinge cu un scor bun şi atunci vom avea motive să ne bucurăm nu doar după meci, ci şi a doua zi şi de aceea am decis că nu putem să facem şedinţa chiar a doua zi după partida de fotbal. Avem timp să stabilim o dată certă şi pentru şedinţa respectivă”, declara ieri după-amiază Răuţ, care nu era foarte sigur că reuşeşte să mai ajungă să vadă meciul pe stadion, fiind plecat la Bucureşti cu treburi administrative.

O posibilă şedinţă – marţi

Ion Răuţ menţionează că a trimis însă celorlalţi asociaţi din Club, respectiv Primăriei Târgu Jiu, firmei Artego SA Târgu Jiu şi Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (condusă de Marin Condescu) propunerea ca şedinţa de schimbare a lui Condescu să aibă loc în cursul zilei de marţi. Şedinţa poate avea loc doar dacă trei dintre cei patru membri asociaţi ai clubului sunt de acord cu propunerea reprezentantului CE Oltenia. Directorul de resurse umane susţine că la şedinţa respectivă este posibil să nu mai fie luată în discuţie o schimbare a lui Condescu, dacă acesta prezintă cifrele despre situaţia economică a clubului, iar echipa îşi continuă parcursul bun în Europa League.

„Pe ordinea de zi am propus să fie un raport al activităţii preşedintelui Consiliului de Administraţie şi dacă raportul respectiv nu va fi unul admisibil atunci putem discuta despre o înlocuire. Cifrele din bilanţul pe anul trecut şi raportul cenzorilor le ştim, dar trebuie să vedem ce e dincolo de aceste cifre, cum se justifică ele. Dacă dumnealui îşi înţelege rolul de preşedinte şi că trebuie să dea raportul în faţa membrilor AGA, iar echipa merge bine în continuare e posibil ca raportul preşedintelui să fie aprobat”, spune Răuţ.

Schimbarea, dorită de Ciurel

Managerul privat al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a vorbit pentru prima dată la sfârşitul lunii iunie despre o şedinţă a AGA de la Pandurii în care dorea schimbarea lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal, pe motiv că administraţia complexului energetic nu are acces la informaţiile despre modul de cheltuire a banilor viraţi la echipă.

Ciurel a declarat atunci că după primul meci al echipei Pandurii contra celor de la Levadia Tallinn va fi convocată şedinţa de schimbare a lui Condescu, meciul fiind programat la Târgu Jiu pentru 18 iulie. UEFA a decis însă ulterior ca Pandurii să joace la Tallinn mai întâi şi de abia pe 25 iulie să aibă loc la Târgu Jiu partida retur, Laurenţiu Ciurel reafirmând că a doua zi după acest meci va fi convocată şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor de la Pandurii.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: