Pandurii se îndreptă spre Liga 4, după 30 de ani

Retragerea echipei Pandurii din Liga 3 şi înscrierea în campionatul judeţean a mâhnit mulţi suporteri şi susţinători ai fotbalului gorjean. Printre aceştia şi cel mai bun cunoscător al istoriei echipei Pandurii, cronicarul Dorin Brozbă, cel care a cuprins în paginile a trei cărţi mai multe capitole din istoria echipei fanion a Gorjului.

„De ieri, 5 august 2022, la cei 60 de ani de existență, Pandurii Târgu Jiu, brandul numărul unu al Gorjului de mai multă vreme, la cererea conducătorilor săi, a luat calea exilului spre Liga a IV-a. Este o veste tristă, însă poate necesară, având în vedere corvoada de neajunsuri pe care această echipă a fost nevoită să le îndure în ultimii cinci ani”, a scris cu amărăciune cronicarul Dorin Brozbă, cel care a fost pasionat de istoria acestei echipe în aşa de mare măsură încât a cuprins în trei cărţi, cu foarte multă muncă, istoria zbuciumată dar şi cea care i-a făcut mândrii pe gorjeni, a mai multor promovări şi a perioadei de glorie din cupele europene. Faptul că a fost mereu alături de tot ceea ce a însemnat Pandurii îl face pe Dorin Brozbă un bun cunoscător a tot ceea ce a însemnat echipa pentru toţi gorjenii: „Ca un fel de specialist al grupării fotbalistice amintite, prin cele trei cărți editate în anii din urmă, nu vreau să fac analize despre bani, despre calitatea conducătorilor ei, despre ceea ce trebuia făcut sau nu, ci să constat că exact cu 30 de ani în urmă, în 1992, Pandurii a mai fost în Liga a patra, reușind, la timpul respectiv, să-și revină cu sprijinul fraților Doru Mihuț și Nelu Mihuț, cărora li s-a alăturat și inginerul Ion Vulpe, directorul Exploatării Miniere Roșia Jiu. Echipa nu s-a desființat așa cum se bucură prostește unii sau alții, dar de-acum înainte trebuie să-și desfășoare activitatea pe principii sănătoase, așa cum li s-a întâmplat și altor surate mai galonate, cum sunt Rapid București, Petrolul Ploiești sau Oțelul Galați... Mult succes în campionatul de fotbal local iar politrucilor care și-au băgat nasul în bunul mers al echipei, atunci când era sus de tot, în anii 2014-2016, să le fie mare-mare rușine...Sigur, dacă mai au această însușire omenească!”

Toate aceste consideraţii despre Pandurii au fost alăturate de cronicar unei fotografii emblematice, cea a echipei Pandurii, din luna iunie 1993, după barajul de promovare în Liga a 3-a, cu Severnav Drobeta Turnu Severin, fotografie publicată în cartea „Pandurii Târgu Jiu, o dragoste gorjeană”.

Sus, de la stânga: Ion Țambu, delegat (+), C. Şoitoman administrator(+), Scoruș, Tuvene, Hanciuc, Doru Mihuț - antrenor jucător, Marian Croitoru(+), Traian Predulescu(+), Trocan, Dinu, Nelu Mihuț - antrenor jucător,dr. Tiberiu Lumezeanu(+).

Jos, de la stânga: Nicolaescu, Dodoi, Nae, Florin Bejinaru, Balaci, Cristian Popescu, C. Ciocioi maseur(+), Voinea, Mândrulean.

Galerie foto




Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: