Pandurii şi ACS Viitorul au părăsit Cupa României

Pandurii Târgu Jiu a ieşit din prima fază în care a evoluat în cupă, fiind învinsă miercuri de Flacăra Horezu, scor 2-0 pentru echipa gazdă. Şi ACS Viitorul Pandurii a ieşit din cupă fiind eliminată tot de o formaţie din Liga 3, FCU Craiova, scor 2-2 în timpul regulamentar de joc şi 8-7 după executarea loviturilor de departajare.

Pandurii Târgu Jiu a rezolvat problema Cupei României după primul meci disputat în cupă, părăsind tabloul acestei competiţii în faza a treia. Gorjenii au pierdut miercuri la Horezu, scor 2-0 pentru formaţia gazdă, care a condus din primele minute prin golul marcat de  Mansour, în minutul 7, scorul final fiind stabilit de  Simeanu, în minutul 90. Antrenorul Adrian Bogoi a lăsat şase dintre jucătorii de bază din lot la Târgu Jiu, menajându-i pe Dinu, Cotolan, Trancă, Bratu, Nichifor şi Patrik Popescu.

În schimb s-au regăsit printre titulari jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon, sau chiar debutanţi precum Ioan David şi Daniel Unguru. Părăsind Cupa României Pandurii scapă de o grijă şi se poate concentra de acum pe meciurile din campionat unde gorjenii nu stau deloc bine, având doar un punct după patru etape.

Nici ACS Viitorul nu a putut accede în faza următoare a Cupei României deşi antrenorul Cristian lupuţ a folosit cea mai bună garnitură şi a introdus pe teren cei mai experimentaţi jucători în meciul cu FCU Craiova, disputat pe terenul de la Severin, acolo unde ambele echipe îşi împart terenul propriu şi unde ambele vor juca acasă la finalul acestei săptămâni.

Scorul în partida de cupă de la Severin, unde gazde la acest meci au fost consideraţi cei de la FCU Craiova, a fost 2-2 după 90 de minute de joc dar şi după cele două reprize de prelungiri.

Gazdele de la Craiova au deschis scorul prin Vlad Pop, în minutul 31 şi au condus până după pauză iar ACS Viitorul a egalat din penalti în minutul 78, acesta fiind transformat de fostul jucător de primă ligă, Victoraş Astafei. După doar patru minute FCU Craiova a preluat din nou conducerea prin golul lui Alexandru Raicea din minutul 82, echipa lui Cristi Lupuţ reuşind egalarea în ultimul minut regulamentar de joc prin golul lui Raul Hăjmăşan. După 90 de minute de joc scorul a fost egal şi s-au disputat două reprize de prelungiri, conform regulamentului, dar scorul a fost acelaşi, 2-2, urmând apoi loviturile de departajare. Au marcat de la punctul cu var Costinel Gugu, Vlad Pop, Vlad Boţia, Kevin Trabalka, Claudiu Codoban şi Ionuţ Tănase  pentru FCU Craiova şi Victoraş Astafei, Alexandru Gîrbiţă, Marius Cioiu, Francois Yabre şi  Alexandru Bădăuţă pentru ACS Viitorul. Scorul la loviturile de departajare a fost 6-5, cel care a ratat  pentru oaspeţi fiind Paul Chiorean. Scorul final cumulat a fost 8-7 pentru formaţia gazdă iar FCU Craiova va merge astfel în faza următoare a Cupei României.

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: