Pandurii sunt de neoprit !

Se ştie, se ştie, pandurii lui Grigoraş sunt meserie! Au învins şi Universitatea Cluj cu 1 la 0 şi au parte de un sezon la care nici nu îndrăzneau să viseze la început. Gorjenii se simt perfect în plutonul fruntaş, sunt bucuroşi că l-au bătut Badea dar în acelaşi timp l-au pierdut pe Pintilii pentru următoarele meciuri.

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj 1-0 (0-0), Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 4.000

A marcat: Vranjes (min. 56 din penalti)

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii (min. 30 Al. Grigoraş), Nistor (min. 86 Rusu) – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

U Cluj: M. Popa – Achim, Szukala, Pele, Grecu – Menassel (min. 60 Păcurar), Bazzi, Marinescu – Cojocnean, Tony (min. 67 Machado), Ad. Cristea (min. 62 Grozav). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Vlad (min. 35), Voiculeţ (min. 51), Pleaşcă (min. 73), Viera (min. 76), Lemnaru (min. 78) / Achim (min. 41 şi 88), Szukala (min. 56), Bazzi (min. (62), M. Popa (min. 90+3).

Cartonaşe roşii: - / Bazzi (min. 84), Achim (min. 88).

Arbitri: Sebastian Colţescu – Adrian Vidan, Iulian Radu.

Victorie fără dubii

Clujul venea la Târgu Jiu de la înălțimea locului 3 și cu Ionuț Badea și alți 4 ex-panduri gata să dea lovitura. Pus în gardă de atacul bun al pandurilor, Badea a pregătit o partitură defensivă menită să-i scoată din ritm pe gorjeni. Nu i-a mers. Pandurii au dominat din primul minut dar au ratat câteva șanse importante. Vlad era cât pe aci să le facă un cadou mare ardelenilor dar Cojocnean a trimis în bară după ce-l fentase și pe Mingote. Pandurii au zis mersi și au dat lovitura în repriza a doua prin Vranjes care a transformat fără probleme penaltyul obținut de Lemnaru. Până la final clujenii au forțat egalarea, au avut un gol anulat pentru fault la portar, au primit două cartonașe roșii și au scăpat de al doilea gol după ce același Vranjes a ratat un alt penalty acordat de Colțescu în minutul 88. Pandurii au cântat de bucurie la final în vestiar iar lui Grigoraș i-a fost scandat numele de întreg stadionul. O apreciere binevenită pentru antrenorul care i-a ținut pe panduri în prima ligă la finele sezonului trecut și care acum i-a dus pe culmi din ce în ce mai înalte.

Pintilii a ieșit accidentat

În ciuda victoriei cât se poate de clare, pandurii nu pot să scape de blestemul accidentărilor! După Băcilă și Chiricheș, Pintilii a căzut și el pe front în minutul 30 al meciului de vineri. Căpitanul pandurilor a acuzat o accidentare la mușchi fără să fie lovit de un adversar și, în cel mai bun caz, va rata doar meciul cu Brașov de miercuri din Cupă. ”Din păcate am mai pierdut un jucător determinant, Mihai Pintilii. O să vedem zilele următoare care e situaţia lui. Pentru meciul următor de campionat l-am pierdut şi pe Viera care a luat al patrulea galben, dar să trăim momentul acum , să trăim clipa, să ne bucurăm de această victorie”, a comentat Grigoraș.

Grigoraș, superior lui Badea

Deși înaintea partidei spunea că se teme de forța clujenilor, Grigoraș a descoperit că pe teren situația a fost exact inversă! Temător, Badea a început cu doi închizători în speranța de a bloca jocul ofensiv al pandurilor și i-a ținut pe bancă pe Păcurar sau Boștină. Magia trebuia să vină de la prințul Cristea dar acesta a fost un biet cerșetor contra pandurilor. ”E normal să fie veselia mare pentru că am trecut de două partide foarte grele. Am avut o echipă de gladiatori care au sperat până în ultimul moment şi, din fericire, şi de data aceasta am reuşit să câştigăm. Prin muncă, dăruire, determinare totală. Cred că a fost o victorie meritată. Mă bucur că lumea vine la stadion şi pleacă bucuroasă, e foarte important pentru noi”, a spus Grigoraș care l-a depășit tactic pe omologul său de la Cluj. ”A fost o partidă încrâncenată, aşa cum mă aşteptam de la început. Pandurii au demonstrat o forţă de joc destul de bună, ne-a pus în dificultate de multe ori. Felicit Pandurii. Au avut un joc bun, un joc cu care multe echipe vor avea probleme în Liga I. La finalul partidei pot să spun că este o victorie meritată”, a spus la final și Badea, tehnicianul care a fost demis de la Pandurii acum un an.

Plavii i-au dat o palmă morală lui Badea

Badea a fost dovedit la Târgu Jiu și de filiera sârbă. Golul victoriei a fost marcat de Stojan Vranjes, cel pe care Badea îl ținea numai prin tribună în mandatul său la Pandurii. ”Pandurii nu e o surpriză, jucăm bine. Normal, sunt fericit. Când câştigăm sunt fericit. Nu este un vis, este realitate. Nu vreau să vorbesc despre Badea sau despre adversar. Dacă am executat primul penalti de ce să nu dau şi pe cel de-al doilea - E bine aşa. 1-0 doare mai mult”, a declarat bosniacul. Nici Stromajer nu a uitat faptul că fostul tehnician îl ținea rezervă. “Acest rezultat sper să fie o palmă pentru Badea”, a declarat slovenul din atac. ”Practic eu am fost un antrenor de sacrificiu aici. Munca mea nu poate fi evaluată eficient. Eu am venit cu o săptămână înainte de începerea campionatului, cu un lot pregătit să înceapă, amestecat cu un alt lot care era la jumătatea perioadei de pregătire. Era firesc să continui cu jucătorii cu care venisem. Din păcate nu am avut un sprijin aşa cum ar fi trebuit, s-a ajuns la o situaţie de despărţire, dar asta e viaţa antrenorilor şi nu am resentimente”, a comentat și Badea perioada de 3 luni de la Pandurii.

”Le mulţumesc spectatorilor că mi-au scandat numele dar asta nu garantează că meciurile următoare o să le câştigăm şi o să terminăm pe primul loc. Suntem realişti”

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: