Pandurii vând un jucător în Germania! Nu e Maxim !

Dacă transferul lui Maxim la Steaua e departe de a se finaliza, gorjenii sunt aproape să se despartă de un jucător în pauza de iarnă. Şi culmea, e vorba de unul din fotbaliştii care au dezamăgit în tur! Lituanianul Deivydas Matulevicius are şanse mari să ajungă în liga a doua din Germania, la Energie Cottbus.

Vestea plecării lui Matulevicius surprinde. Lituanianul sosit în vară la Pandurii a marcat doar 2 goluri în prima parte a sezonului şi cu toate astea are oferte.

Lituanian împrumutat la nemţi

Matulevicius ar putea părăsi Pandurii după doar 6 luni. Şi cât s-au străduit gorjenii să-l aducă! Uriaşul din Lituania a fost în probe la Pandurii în iarna trecută, dar după 2 stagii de pregătire sub comanda lui Grigoraş, a preferat să semneze cu polonezii de la Cracovia. Acolo însă, Matulevicius nu a marcat niciun gol aşa că în vară a încheiat conturile cu polonezii şi a ajuns într-un final la Tg-Jiu. Atacantul a dezmăgit însă şi aici. A înscris doar 2 goluri în cele 17 meciuri în care a fost folosit. Cu toate astea, pe numele lui Matulevicius a sosit o ofertă de la nemţii de la Cottbus, locul 4 în liga secundă din Germania. În alegerea nemţilor a contat probabil faptul că vârful de 23 de ani e convocat cu regularitate la naţionala Lituaniei. „Există un interes pentru Matulevicius din partea unui scouter din Germania, la Energie Cottbus. Îşi doresc un împrumut pe 6 luni, adică până la vară cu opţiune de cumpărare definitivă. Aşteptăm, am discutat cu jucătorul, el ar fi dispus să plece pentru că Germania e Germania. Pentru împrumut e vorba de o sumă de bani, iar pentru vânzare e vorba de alţi bani”, declară preşedintele Eugen Pîrvulescu. Acesta nu crede că vârful de 1,90 m a dezamăgit la Pandurii. „Matulevicius nu este o dezamăgire, el a venit în vară cu ceva kg în plus, i-a trebuit timp să se adapteze.”

838 – de minute a jucat Matulevicius pentru Pandurii în Liga 1, timp în care a marcat de 2 ori şi a dat 4 pase de gol (atacantul a mai înscris o dată în 2 meciuri de Cupă, gol reuşit contra celor de la Zagon)                                     

Se bat cu Dinamo pentru un atacant !

Cu sau fără Matulevicius, e clar că Pandurii mai au nevoie de cel puţin un atacant. Un vârf adevărat care să transforme în gol ocaziile create de mijlocaşi. La acest capitol, Lemnaru şi Matulevicius au rămas datori în prima parte a sezonului. Una din ţintele gorjenilor e Marius Pena de la Oţelul. Gălăţeanul intră din ianuarie în ultimele 6 luni de contract, dar chiar şi aşa Oţelul cere în jur de 300 de mii de euro pentru el! Pandurii nu e însă singura echipă care îl vrea pe Pena. Şi Dinamo e interesată de serviciile atacantului de 27 de ani care a marcat de 5 ori în acest sezon, dar care a încasat şi 2 cartonaşe roşii! Pena e dorit la Dinamo de fostul său antrenor de la Galaţi, Dorinel Munteanu, care le-a cerut şefilor să demareze negocierile. Şi la Tg-Jiu, Pena e cerut tot de un fost antrenor de-al său, Petre Grigoraş. Puternicul atacant a cărui cotă a crescut după hat-trickul reuşit în Giuleşti, mai e se pare şi pe lista moldovenilor de la Şerif Tiraspol, echipă antrenată de Mihai Stoichiţă. „Pe Marius Pena îl dorim, e un atacant care se pliază pe stilul echipei noastre. Cred că şi Oţelul va ţine cu dinţii de Pena pentru că au nevoie de atacanţi. Cred că Pena ar alege Pandurii, nu Dinamo, pentru că la Dinamo sunt frământări şi restanţe financiare”, crede Pîrvulescu.

27 – de goluri în 129 de meciuri a înscris Pena în Liga 1, o medie de aproximativ un gol la 5 meciuri, medie aproape identică cu cea a lui Lemnaru

„E o prioritate transferul a 1-2 atacanţi. Cred că toate echipele au nevoie de atacanţi, e un post cheie şi de aceea sunt importanţi şi scumpi. Personal aş vrea să-i luăm şi pe Pena şi pe Rocha.”                           Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: