Pandurii vrea să ia locul echipei FCM Târgu Mureş

Misterul în ceea ce priveşte speranţele celor de la Pandurii de a mai juca în Liga I s-a elucidat şi şansele par să fie destul de mari. Pandurii au dat publicităţii un comunicat referitor la demersurile care s-au făcut privind contestarea dreptului de a juca în Liga I pentru FCM Târgu Mureş. Regulamentele şi statutele FRF arată că memoriul depus este întemeiat şi poate fi susţinut însă este posibil ca FRF să modifice acest regulament aşa cum a făcut-o mereu în ultimi ani.

Clubul Pandurii Târgu Jiu a anunţat ieri oficial că a contestat dreptul echipei FCM Târgu Mureş de a evolua în Liga I în viitorul sezon. Ideea acestei contestaţii a apărut după ce PRO Sport a publicat un material în care se spunea că FCM Târgu Mureş a promovat în Liga I la doi ani de la înfiinţare, lucru care teoretic este imposibil, fiind interzis de regulamente.

FCM Târgu Mureş s-a înfiinţat în 2008

Ca urmare a articolelor apărute în presa centrală după promovarea echipei FCM Târgu Mureş în Liga I, la numai doi ani de la înfiinţarea clubului, Pandurii a solicitat Direcţiei Licenţe şi Afilieri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să verifice situaţia juridică a echipei FCM Târgu Mureş, data la care a obţinut personalitatea juridică şi data de la care acest club a fost afiliat la FRF.  „În conformitate cu articolul 11, paragraful doi, din Regulamentul Naţional privind Licenţierea Cluburilor, solicitantul de licenţă trebuie să deţină calitatea de membru afiliat la FRF de cel puţin trei ani de zile. În conformitate cu prevederile regulamentare această condiţie este obligatorie şi trebuie să fie îndeplinită de FCM Târgu Mureş în momentul începerii sezonului pentru care se solicită licenţa, respectiv sezonul 2010 – 2011” se arată în comunicatul clubului Pandurii. Conform celor precizate în presa centrală şi de site-ul oficial al celor de la FCM Târgu Mureş, anul înfiinţării clubului este 2008, an în care automat clubul s-a afiliat la FRF după preluarea locului de Liga a II-a de la Unirea Sânnicolau Mare.

S-a depus un memoriu la FRF

Pandurii ar putea profita practic de problema juridică a unui alt club pentru a rămâne în Liga I, în cazul de faţă fiind vorba de una dintre echipele care au promovat din Liga a doua. „Noi am depus un memoriu la federaţie referitor la situaţia juridică a clubului FCM Târgu Mureş iar şansele de a mai juca în prima ligă se leagă de rezolvarea favorabilă a acestui memoriu. Din câte se pare, cei de la Târgu Mureş ar putea avea unele probleme cu licenţierea”, a precizat preşedintele executiv Eugen Pârvulescu care a depus memoriul la FRF, la Comisia de Licenţiere: „Am solicitat prin acest memoriu celor de la Comisiei de Licenţiere să verifice calitatea de membru afiliat la FRF a clubului FCM Târgu Mureş”. Secretarul general Daniel Băloi a precizat  că Pandurii aşteaptă un răspuns oficial din partea FRF în următoarele două zile. „În cazul în care FCM Târgu Mureş nu îndeplineşte această prevedere regulamentară, Direcţia de Licenţe şi Afilieri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal va fi obligată să demareze procedura de retragere a licenţei clubului FCM Târgu Mureş în condiţiile prevăzute de articolul 13, paragraful 6, din Regulamentul Naţional privind Licenţierea Cluburilor”, a completat oficialul clubului Pandurii.

FCM Târgu Mureş a ajuns în Liga a II-a prin fuziune

FC Municipal Târgu Mureş s-a înfiinţat cu doar doi ani în urmă şi a ajuns să evolueze  în liga a II-a după ce a cumpărat locul celor de la Unirea Sânicolau Mare. Pe site-ul oficial al mureşenilor se specifică faptul că e vorba despre o fuziune. Practic clubul s-a constituit prin fuziunea cu Unirea în anul 2008, când cei din Sânnicolau Mare au promovat în Liga a doua.  Conform regulamentelor FRF, o echipă care ajunge pe alt criteriu decât cel sportiv într-un eşalon, nu are dreptul de promovare într-o ligă superioară timp de trei ani pentru că se consideră club nou înfiinţat. În cazul celor din Târgu Mureş au trecut doar doi ani de la aşa zisa promovare – fuzionare sau cesiune cu Unirea. „Cluburile care promovează în Liga I trebuie să aibă cel puţin trei ani de când sunt afiliate la federaţie iar echipa din Târgu Mureş este  afiliată de doar doi ani. Cei de la Târgu Mureş spun că au făcut o fuziune cu Unirea Sânnicolau Mare, formaţie de la care practic au luat locul”, a explicat preşedintele executiv de la Pandurii care aşteaptă acum răspunsul oficialilor FRF la memoriul prin care solicită verificarea acestor aspecte.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: