Pantelimon Manta: Popeangă nu le prea are cu limba română

Schimb de replici între profesorii Universitatea „Constantin Brâncuşi” Vasile Popeangă şi Pantelimon Manta la un post de radio local. Reacţiile au avut loc după ce cotidianul Pandurul a publicat un interviu în care profesorul Pantelimon Manta s-a declarat dezamăgit de felul în care rectorul Adrian Gorun a condus instituţia de învăţământ superior din Târgu Jiu. Mai mult decât atât, acesta încurajează ca la eventualele alegeri ce se vor organiza la nivelul UCB pentru desemnarea rectorului să se înscrie mai mulţi candidaţi.

Vasile Popeangă a declarat la Radio Omega că Pantelimon Manta este ultimul care ar trebui să îşi dea cu părerea despre UCB. Reacţia survine după ce profesorul Manta a declarat pentru cotidianul Pandurul că este dezamăgit de felul în care este condusă universitatea târgujiană. „Cred că domnul Manta trebuia să fie ultimul care să spună o părere vis a vis de UCB. Mie îmi pare rău pentru  că domnul Manta e şi un om politic. Nu cred că şi-a ales momentul cel mai bun pentru a face unele declaraţii vis-a-vis de universitate, aşa cum nici alţii, care tot încearcă prin acea Voce a UCB-ului să facă tot felul de comentarii“. „Domul Manta nu ar putea să se plângă de ceea ce i-a oferit UCB de-a lungul activităţii domniei sale. Nu trebuia să aibă asemenea declaraţii şi în această perioadă. Universitatea a reuşit multe lucruri bune în această perioadă. Poate unii şi-au rezolvat problemele personale, dar ar trebui să se gândească şi la colegii lor mai tineri”, afirmă Vasile Popeangă.

„Popeangă e pur şi simplu în afară de problemă“

Pantelimon Manta i-a răspuns lui Popeangă că e în afara discuţiei şi că i se pare normal ca la un astfel de concurs să participe mai mulţi candidaţi. „El nu e în cunoştinţă de declaraţiile pe care le-am făcut eu. Popeangă e pur şi simplu în afară de problemă. El nu a citit declaraţiile. Probabil a citit comentariile la declaraţiile mele, ceea ce e cu totul altceva. Reluaţi declaraţiile, daţi-le şi lui Popeangă să facă un conspect ca să le înţeleagă bine pentru că probabil nu le prea are cu limba română sau cu sensul gramatical al cuvintelor. Declaraţiile mele au fost extrem de reţinute, acceptabile. Dacă are nevoie de traducător mă ofer sau îi ofer un specialist. Mi se pare normal să existe mai mulţi candidaţi”, a replicat Pantelimon Manta.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: