Parc eolian de 100 de milioane de euro la Peștișani

Un grup de investitori italieni vor realiza o investiție de zeci de milioane de euro în comuna Peștișani, mai exact pe golul alpin ce aparține Obștii Peștișani. Primarul Florin Pavel a declarat vineri că firma cu acționariat italian încearcă realizarea unui parc eolian pe o suprafață de 1.100 de hectare. Investiția este deja începută și presupune amplasarea a 32 de eoliene. Fiecare eoliană va produce 2,5 Mwh pe oră, ce vor fi apoi livrați în sistemul energetic național.

Parcul eolian de la Peștișani reprezintă o investiție de aproape 100 de milioane de euro, spune primarul Florin Pavel. Vineri, în ședința de Consiliu Local a fost aprobat PUZ-ul pentru această investiție. ”Este vorba de o firmă cu acționari italieni care vor să facă un parc eolian pentru producerea energiei electrice. Încă de acum un an și jumătate au montat mai multe sfârleze pentru monitorizarea vântului în acea zonă, adică pe golul alpin al comunei care are 1.100 de hectare”, a declarat Florin Pavel, primarul din Peștișani.

În fapt, este vorba de 32 de eoliene, fiecare eoliană va produce 2,5 Mwh pe oră. ”Este o investiție de 100 de milioane de euro, vă dați seama numai taxa de autorizație de construire câți bani va aduce primăriei. În plus, investiția presupune și realizarea unor drumuri de acces către parc”, a adăugat primarul Pavel.

4000 de euro

Potrivit primarului, golul alpin aparține Obștii Peștișani. Prin urmare, italienii plătesc 4.000 de euro pe an pentru fiecare eoliană. ”Italienii vin destul de des la obște, nu au concesionat dar au drept de folosință 1.600 de mp pentru fiecare eoliană. De fapt, plătesc 4.000 de euro pe an pentru fiecare eoliană. Acesta a fost ultimul preț la licitație, au fost mai multe oferte, s-a pornit de la 2.000 de euro dar s-a ajuns la 4.000 de euro”, a adăugat primarul Florin Pavel.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: