Parc fotovoltaic de 50 de milioane de euro la Cărbuneşti

Cel mai mare parc fotovoltaic din Gorj ar putea fi construit la Târgu Cărbuneşti. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro.

Investitorii germani care vor să realizeze un parc fotovoltaic la Târgu Cărbuneşti au vizitat deja zona pentru a vedea care-i este potenţialul. Consacraţi pentru perfecţiunea cu care fac lucrurile, nemţii au luat la pas cele 50 de ha pe care vor să le concesioneze, pentru a vedea fiecare cm în parte. Investiţia pe care vor să o realizeze se ridică la peste 50 de milioane de euro, iar noul parc fotovoltaic ar avea o putere de 20 de MW. „Eu cred că această investiţie este sigură având în vedere faptul că investitorul din Germania a venit la Târgu Cărbuneşti, a ţinut neapărat să vadă toate cele 50 de hectare, pe care le-a luat la pas. Dacă nu ar fi fost în mod real interesat nu cred că ar fi făcut asta, iar eu cred că lucrurile merg foarte bine”, a declarat  Mihai Mazilu, primarul din Târgu- Cărbuneşti.

Locuri de muncă

Un procent din valoarea investiţiei şi din profit ar fi bani veniţi la bugetul local, iar asta presupune câteva miliarde de lei. Dar autorităţile locale mai au şi alte motive să încurajeze o astfel de investiţie. „Construirea acestui parc fotovoltaic presupune vreo 70 de locuri de muncă. Vă daţi seama ce înseamnă asta pentru oraşul nostru”, a adăugat Mazilu. Deocamdată proiectul se află doar în fază de intenţie, însă în perioada următoare, după o analiză întemeiată a neamţului, edilii din Cărbuneşti vor primi şi răspunsul.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: