Parlamentarii gorjeni explică de ce renunţă la muncă, nu la bani

Parlamentarii puterii fac grevă, dar primesc indemnizaţia aproape întreagă, mai puţin cei 100 de lei pentru şedinţele în plen. În rest beneficiază de toate drepturile, inclusiv cazare la hotel de lux, deconturi la benzină etc. Gorjul are în arcul puterii deputaţii Victor Ponta, Vasile Popeangă, Mugurel Surupăceanu şi pe senatorul Toni Greblă, toţi de la PSD.

Parlamentarii USL nu vor mai participa la lucrările plenului Parlamentului, la lucrările comisiilor şi la cele ale Birourilor Permanente. Deşi protestul este anunţat a se desfăşura pe perioadă nedeterminată, parlamentarii gorjeni spun că îşi vor continua atât activitatea din teritoriu cât şi cea de la nivel central cu anumite excepţii. “Nu este o grevă, ci un protest cu forme variate în funcţie de evoluţia politică. Vom participa la adoptarea tratatelor internaţionale şi a legilor care ţin de integrarea în spaţiul Schengen. De asemenea, vom încerca să blocăm anumite iniţiative în defavoarea românilor. În acelaşi timp, vom continua să lucram în teritoriu. Pentru activităţile la care nu participăm nu vom lua bani. Nu suma pe care o pierdem este importantă, ci faptul că atragem atenţia puterii asupra greşelilor pe care le face”, a declarat senatorul Toni Greblă.

Deşi parlamentarii USL nu vor participa la lucrările Birourilor Permanente, la cele ale Plenului şi ale comisiilor, aceştia îşi vor mandata un reprezentant care să observe desfăşurarea lucrărilor, pentru a putea fi informaţi. “Vom avea un reprezentant atât în Plen, cât şi în comisii pentru a-i supraveghea dacă vor avea cvorum care să le permită adoptarea de acte normative”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD.

Indemnizaţiile, donate instituţiilor cu bugete mici

Parlamentarii de Gorj spun că îşi vor dona indemnizaţiile instituţiilor statului cu bugete reduse. “Nu vom încasa decât indemnizaţiile pentru activităţile la care vom participa. În cazul în care indemnizaţiile vor fi virate în întregime în conturi, o parte din sumă o vom dona instituţiilor statului slab finanţate de Guvern”, a declarat Vasile Popeangă.

Victor Ponta a promis că-şi va dona indemnizaţia SMURD-ului. „Eu, personal, în martie, când voi primi acele drepturi băneşti, le voi depune la o instituţie SMURD, care a fost în pericol din cauza domnului Băsescu şi a domnului Boc”, a afirmat Ponta.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: