Parlamentul obligă guvernul la ilegalităţi

Căderea guvernului Croitoru este „un eveniment nefericit pentru România”, deoarece adânceşte criza politică, cu consecinţe deosebite în plan social şi economic, a spus senatorul PDL Ion Ruşeţ. „Aşteptăm o a treia tranşă din împrumutul de la Fondul Monetar internaţional, experţii de la FMI au evaluat în aceste zile situaţia din România, dar lipsa unui guvern legitim, care să aibă învestitura parlamentului, este o problemă în acordarea acestui împrumut”, a spus senatorul Ion Ruşeţ.

Senatorul a criticat şi votul parlamentului prin care a mandatat un guvern demis să prezinte în faţa legislativului proiectul de buget. „Suntem în faţa unei hotărâri neconstituţionale şi ilegale, la care ne-am abţinut. Hotărârea a fost luată înaintea votului de învestitură a guvernului Croitoru. Legea este foarte clară şi nu o putem eluda: un guvern demis nu mai are drept de iniţiativă legislativă”.

Ruşeţ crede că guvernul va găsi soluţii pentru plata pensiilor şi salariilor chiar dacă nu va obţine noua tranşă de la FMI, dar că un eventual împrumut de pe piaţa internă ne va costa mai mult.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: