Păsărelu a ajuns după gratii!

Decizie oarecum surprinzătoare a anchetatorilor în cazul fostului şef al DGA Gorj, Mirel Păsărelu, implicat în accidentul mortal de vineri noaptea de la Padeş, acolo unde un bărbat de 45 de ani a fost găsit decedat pe şosea, iar şoferul fugise de la locul faptei. Şoferul cu pricina s-a dovedit în cele din urmă a fi poliţistul, ofiţerul fiind lăsat iniţial în libertate, după audierile de sâmbătă seara de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Procurorul de caz dispusese acest lucru după ce Păsărelu venise singur la Poliţia Motru pentru a spune că este posibil ca el să fie autorul accidentului, dar că, din cauza ninsorii şi a întunericului, nu şi-a dat seama că a lovit un om. Motivaţia puerilă găsită de fostul şef al DGA pare să nu fi ţinut decât o zi, după audierile de ieri ofiţerul fiind reţinut de către procuror, azi el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Craiova pentru a fi emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mirel Păsărelu a mai fost implicat într-un accident rutier în urmă cu câţiva ani, maşina sa lovind un motociclist, cu care ofiţerul de Poliţie a găsit repede o cale de împăcare. Numele său apare şi în dosarul mult mai celebru al unui alt poliţist implicat într-un accident rutier, cel al lui Sabin Vieru, cel care în martie 2008 l-a accidentat mortal pe profesorul Dumitru Bunoiu. Păsărelu era atunci şef al lui Vieru în cadrul Poliţiei Municipale Tg Jiu şi alături de alţi oameni ai legii participaseră la un chef în oraş, fiind ziua unui poliţist. Vieru s-a urcat apoi la volan, iar într-o curbă a intrat pe contrasens izbind în plin Dacia lui Bunoiu. Procesul său nu s-a terminat nici până în prezent. Vieru a apelat la toate chichiţele legale care îi permit să dovedească o alcoolemie calculată retroactiv sub limita prevăzută de lege, deşi martorii oculari l-au văzut imediat pe poliţist după accident ca fiind destul de „obosit”. Verificarea alcoolemiei în cazul Păsărelu nu va mai fi posibilă însă pentru că ofiţerul a mers la Poliţie la circa 15 ore de la producerea accidentului, el rămânând acum doar cu acuzaţia de ucidere din culpă şi părăsirea locului faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

                  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: