Patru microbuze pentru transportul elevilor ajung azi la Gorj

Patru microbuze şcolare vor ajunge în decursul acestei zile în judeţul Gorj. Zeci de elevi din localităţile în care s-au făcut comasări nu vor mai fi astfel nevoiţi să străbată kilometri până la şcoală. Microbuzele vor fi preluate de la reprezentanţa Ford şi vor fi distribuite în localităţile Alimpeşti, Bengeşti, Samarineşti şi Roşia de Amaradia.

Noul an îi va scăpa pe elevii din patru localităţi gorjene de chinurile iernii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a fost informată de reprezentanţii Ministerului Educaţiei că patru microbuze marca Ford vor ajunge azi în Gorj. Microbuzele respective nu vor mai fi însă predate primăriilor, ci vor fi administrate de IŞJ Gorj. „Microbuzele care vor ajunge în această etapă în Gorj vor fi înmatriculate inspectorat, iar noi le vom preda şcolilor. La nivel naţional s-a luat această decizie pentru că s-a constatat că de multe ori primarii foloseau aceste autovehicule în scopuri personale. Acestea vor fi repartizate localităţilor Alimpeşti, Bengeşti, Samarineşti şi Roşia de Amaradia. În primele trei localităţi nu exista un mijloc de transport pentru elevi”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general.

Sunt microbuze, nu există şoferi

Dacă problema microbuzelor a fost rezolvată, acum se pune problema şoferilor, care vor trebui angajaţi de inspectorat. Legislaţia actuală prevede că la şapte posturi eliberate se poate face o singură angajare. „Deocamdată nu au şoferi. Se aşteaptă soluţii pentru angajarea şoferilor”, mai menţionează Justin Paralescu. De vestea că vor avea cu ce să asigure transportul elevilor s-au bucurat şi primarii. Nici ideea că autovehiculele nu vor mai fi administrate de primării nu le-a displăcut, menţionând că în acest fel vor mai scăpa de cheltuieli.  Marian Ardeiu, primarul din Smarineşti, spune că pentru că nu avea o maşină de încredere, ci doar un ARO vechi, a fost nevoit să le dea liber copiilor de la şcoală când a nins. „Când a nins nu au mai venit copii la şcoală. Sunt nişte dealuri foarte periculoase la noi în zonă şi nu am vrut să punem viaţa copiilor în pericol. Cei 40 de copii care merg la şcoala din Samarineşti trebuie să parcurgă distanţe până la cinci kilometri”, menţionează Marian Ardeiu.

De asemenea, primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman a fost foarte bucuros că în localitatea sa va ajunge un microbuz nou. „Acest microbuz va fi foarte folositor. Noi suntem nevoiţi să începem orele mai târziu pentru că microbuzul pe care îl avem nu mai face faţă”, afirmă Liviu Cotojman.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: