Patru panduri dau Turcia pe Spania !

Patru dintre panduri vor da aerul din Antalya pe cel din Spania în acest weekend. Nistor, Maxim, Răduţ şi Vlad pleacă duminică în cantonamentul naţionalei lui Piţurcă. Cei patru se vor duela pe 2 si 6 februarie cu Polonia, respectiv Australia.

Pandurii au devenit abonaţi la naţională în mandatul lui Victor Piţurcă. Selecţionerul a convocat în premieră 4 panduri pentru un stagiu de pregătire. Maxim, Nistor, Răduţ şi „bobocul” Vlad vor zbura duminică din cantonamentul pandurilor din Antalya în cel al naţionalei în Spania.

Nistor vrea să-i crească cota !

Lui Piţi îi plac pandurii. Olteanul selecţioner la naţională îşi aruncă privirea tot mai des spre ograda lui Condescu. Totul a început cu chemările lui Chiricheş, Pintilii sau Matei, toţi trei ajunşi între timp la Steaua. A urmat apoi revelaţia Maxim, care a impresionat chiar de la debutul oficial, gol splendid cu Andorra. Maxim a mai înscris o dată şi în amicalul cu Belgia. Alături de Max, Piţi i-a chemat acum pentru stagiul din Spania şi pe Nistor, Răduţ sau „bobocul” Vlad. Cei 4 vor zbura duminică în Spania la Malaga şi se vor alătura restului tricolorilor. Mai mult ca sigur toţi vor bifa minute în amicalele cu Polonia şi Australia. „Sunt foarte fericit şi sper să nu mă opresc aici. Sper să nu dezamăgesc şi să prind cât mai multe selecţii. Referitor la meciurile cu Polonia şi Australia, sper să joc titular, s-o fac cât mai bine şi poate să şi marchez şi de aici să mi se ridice şi un pic cota. Şi cine ştie, să prind şi un contract în străinătate (n.r. râde)”, admite cu francheţe Dan Nistor, mijlocaş care a debutat în tricolor la meciul cu Belgia din noiembrie. Cei patru vor pierde astfel primele amicale ale pandurilor din Antalya cu ruşii de la Volga Novgorod şi macedonenii de la Horizont Turnovo, precum şi o săptămână de pregătire.

1,25 – milioane de euro e cota lui Dan Nistor, mijlocaş cu 79 de meciuri şi 6 goluri în Liga 1

„Noi ne bucurăm că jucătorii noştri participă la acţiunile echipei naţionale. Eu cred că lucrurile pot fi asamblate ca să iasă bine.”        Cristi Pustai, antrenor Pandurii

„Suntem onoraţi, mândri cu toţii pentru convocarea în premieră la naţionala României a 4 jucători. De când a fost convocat primul jucător am spus că e un imbold. Aşa va fi şi acum, se vede că de la Pandurii poţi ajunge la naţională.”       Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Visează la Barca !

Nistor a „sărit” peste perioada junioratului iar în urmă cu 5 ani juca la judeţ pentru echipa din comuna natală, Rucăr. Mai apoi a făcut saltul la Liga a III-a cu Internaţional Curtea de Argeş, echipă alături de care a urcat până în prima ligă. De acolo l-au cumpărat Pandurii în 2010, iar mijlocaşul de creaţie a confirmat aşteptările. S-a vorbit în trecut de interesul ruşilor de la Krasnodar pentru Nistor, dar mijlocaşul ar prefera să joace undeva mai spre Vest. „Nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi evaluat la astfel de sume, 1 milion de euro. Sunt fericit că sunt sănătos în primul rând. Dacă ai sănătate, totul vine de la sine. Singura echipă din străinătate la care visez cu adevărat să joc e Barcelona. Dar până la urmă orice echipă e binevenită, deşi Barcelona e cea mai importantă. Sincer nu cred că aş avea acum loc acolo. Trebuie să retragă Iniesta, Xavi şi mai mulţi pentru asta (n.r. râde)”, mai spune Nistor care e nevoit între timp să se adapteze unui nou antrenor la Pandurii, Pustai. „Am o părere foarte bună despre domnul Pustai, e cel mai vechi antrenor din Liga 1, a antrenat la Mediaş 5 ani. Sperăm s-o facă şi aici, dacă nu 5 ani, chiar şi mai mult. Meciurile cu Mediaş au fost de regulă foarte grele. Nu ne e teamă că ne scoate la tablă, aici totul e legat de fotbal, nu de matematică. Pot să fie ecuaţii pe terenul de joc. La pregătire ne aşteptăm la ceva schimbări, nu cred că la sistemul de joc e nevoie de schimbări. După cum s-a văzut echipa a mers bine, suntem pe un loc bun, ne trebuie un pic de atmosferă şi atât, nimic mai mult”, încheie mijlocaşul de 24 de ani.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: