Paznicii din şcoli, înlocuiţi cu camere de supraveghere

Şcolile din Târgu-Jiu au acum camere de supraveghere, renunţând la paznici. Până acum paza era asigurată de poliţişti comunitari sau agenţi de pază.

La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” accesul elevilor a fost limitat la o singură intrare, unde paznicul unităţii de învăţământ monitorizează elevii care intră şi ies, însă pe holurile colegiului au fost montate camerele de supraveghere. „Noi încă mai ţinem la paznicii şcolii pentru că am închis intrarea din spate a colegiului. Acum accesul elevilor se face numai pe o singură intrare, unde a fost montată o barieră şi un punct de control. Paznicul urmăreşte elevii care intră şi ies, îi legitimează dacă este cazul, iar pe holurile liceului am montat camere de supraveghere ca să monitorizăm şi aici se întâmplă”, a declarat directorul Dorin Taşcău.

Colegiul „Gheorghe Margheru” a optat numai pentru camere video. Cele 12 sunt de ultimă generaţie şi au fost achiziţionate chiar cu ajutorul elevilor care studiază în această unitate de învăţământ. „Noi avem în total 12 camere de luat vederi, amplasate la intrarea în colegiu, pe holurile colegiului şi chiar în unele clase, de exemplu în laboratorul de informatică. Primele camere le-am achiziţionat cu ajutorul primăriei. Am văzut că elevii sunt mai bine supravegheaţi aşa, iar apoi din fonduri proprii am mai achiziţionate câteva camere. Când zic fonduri proprii mă refer la banii câştigaţi chiar de elevi. Ei au făcut pagini web pe care le-au vândut, au făcut confecţii textile care au avut aceeaşi destinaţie şi cu banii aceştia am cumpărat camere pentru siguranţa lor”, a declarat Marius Buzera, director.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: