PDL: Concedierile de la Finanţe sunt ilegale

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan îi îndeamnă pe funcţionarii care vor fi afectaţi de restructurarea ANAF şi vor rămâne fără serviciu să dea guvernul în judecată, fiind sigură că vor câştiga procesele. Din Gorj au fost trimişi acasă 266 de angajaţi, mai mult de jumătate, fără a se urma procedurile concedierilor colective.

 „Prin Ordonanţa 74/2013 privind restructurarea ANAF Guvernul Ponta politizează instituţiile fiscale, sub ochii românilor şi ai Băncii Mondiale. Această ordonanţă ar fi trebuit să modernizeze administraţia fiscală prin îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei. În loc de modernizare, mii de persoane sunt lăsate pe drumuri fără explicaţii şi fără criterii, în afara legii ", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, 2.700 de români îşi vor pierde locurile de muncă în urma Ordonanţei 74/2013 privind restructurarea ANAF. "Ordonanţa spune clar la articolul 100 că se face reorganizare prin fuziune ceea ce ar însemna că angajaţii instituţiilor se pot regăsi în noua structură pe alte poziţii. Acest lucru nu se întâmpla şi zilele trecute, doar în Sibiu 240 de persoane au primit preaviz, cu posibilitatea de a opta pentru 160 de posturi noi, ceea ce înseamnă că 80 de persoane pleacă acasă direct. (...) La nivelul ţării sunt 2.700 de astfel de persoane minţite, cărora premierul le-a dat speranţe, iar acum e obligat să le dea explicaţii. Vestea bună este că justiţia îi poate apăra", a mai spus Raluca Turcan.

PDL cere USL "să prezinte criteriile care vor duce la aruncarea în şomaj a mii de persoane din toată ţara şi să precizeze motivele pentru care această reorganizare s-a făcut prin ordonanţă de urgenţă şi nu printr-un proiect de lege." Raluca Turcan spune că "dezbaterea din Parlament putea să elimine suspiciunea că reorganizarea maschează politizarea masivă şi se putea găsi cea mai bună formă pentru creşterea veniturilor şi combaterea evaziunii".

Vicepreşedintele PDL a mai cerut Avocatului Poporului să se autosesizeze. "Avocatul Poporului trebuie să se autosesizeze cu privire la emiterea acestei ordonanţe de urgenţă pentru că este încălcat articolul 115 alineatul 4, iar urgenţa este invocată doar pentru a ocoli dezbaterea parlamentară", a concluzionat Raluca Turcan.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: