PDL Gorj merge ca Pendula. Şi cu Blaga, şi cu Boc

Democrat-liberalii gorjeni nu îl ia în calcul pe Ion Ruşeţ, preşedintele partidului! Deşi acesta a declarat de nenumărate ori că la alegerile din 14 mai îl va susţine pe Vasile Blaga, secretarul general al partidului, pedeliştii merg cu toate cele trei moţiuni, iar Vasile Blaga are cu doar voturi în plus faţă de Emil Boc. Din Gorj vor fi 23 de delegaţi care vor fi aleşi în cadrul Biroului Permanent Judeţean de joi, la 19.00. Judecând după rezultatul votului la moţiuni, Ion Ruşeţ şi-a confirmat porecla: Pendula.

Votul pentru cele trei moţiuni a avut loc în cadrul Colegiului Judeţean Director, sâmbătă. Cei 71 de membri ai colegiului au mers cu toate trei moţiunile, deşi toată lumea se aştepta să se meargă doar cu Vasile Blaga. Moţiunea acestuia „O Românie Dreaptă, O Românie Europeană” a obţinut 68 de voturi din 71, moţiunea premierului Emil Boc „România Dreaptă, România Puternică” 66, cu două voturi mai puţin decât Vasile Blaga, iar cea a lui Theodor Paleologu, „Privind spre Viitor”, 41 de voturi.

Se feresc să-şi facă publică alegerea

Democrat- liberalii se feresc să declare pe cine vor vota pe 14 mai. „Într-adevăr mergem cu toate trei moţiunile. Votul fiind secret nu vă pot spune pe cine voi vota, decât după alegeri”, a declarat primarul comunei Negomir, Ion Gruescu. Tot Gruescu a spus după vizita lui Boc faptul că mulţi colegi de-ai lui vor vota cu Boc. Mai mult, Gruescu a subliniat că îl respectă foarte mult pe premierul Emil Boc. Cei care sunt siguri pe cine vor vota sunt primarii de la Roşia de Amaradia şi Turburea. Amândoi îl vor vota pe Emil Boc. „Eu îl voi vota pe Emil Boc. Pe mine m-a convins moţiunea lui prezentată la Târgu Jiu, în plus am avut atâtea probleme în comună şi m-a ajutat cu fonduri. Au fost acele alunecări de teren, iar pentru mine a contat”, a declarat Liviu Cotojman, primarul localităţii Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: