Pe 13! CEO vrea să excludă sindicatele din CS Pandurii

Complexul Energetic Oltenia a solicitat luni, 9 septembrie, reunirea acţionarilor Clubului Pandurii pe data de 13 septembrie. Directorul de resurse umane din CE Oltenia, Ion Răuţ, cel desemnat de complex să facă parte din AGA, a spus că la şedinţă va cere un raport cu contribuţia fiecărui asociat, deoarece sindicatele nu şi-ar fi plătit cotizaţia pe câţiva ani şi pe cale de consecinţă trebuie excluse din asociaţie. În replică, preşedintele clubului, Marin Condescu, spune că Răuţ nu are nicio calitate şi că „cei din complex mai bine s-ar ocupa de lucrurile care nu merg bine din punct de vedere economic, decât de cele care merg bine din punct de vedere sportiv”.

Clubul Pandurii Târgu Jiu este organizat ca asociaţie non-profit, cu patru asociaţi care au drepturi egale: CE Oltenia, FNME, Primăria Târgu Jiu şi Artego. Pentru că de-a lungul anilor, companiile miniere au contribuit financiar mai mult decât ceilalţi asociaţi, CE Oltenia vrea acum modificarea statutului, pentru ca voturile să fie proporţionale cu finanţarea. Pentru asta ar fi nevoie însă de modificarea statutului, care se poate face cu votul a trei dintre cei patru asociaţi.

CE Oltenia nu a reuşit să îşi impună punctul de vedere, mai ales că anul acesta clubul Pandurii, ca urmare a performanţelor sportive, are resurse să se autofinanţeze. Astfel că cei care vor să scape de Condescu au schimbat strategia şi cer excluderea sindicatelor miniere din rândul membrilor asociaţiei, după cum a declarat Răuţ: „Unul din asociaţi, sindicatele, nu şi-a plătit cotizaţia, pe nişte ani. De drept, sindicatele, nemaifiind asociaţi în Clubul Pandurii, nu mai ştim pe cine reprezintă domnul Condescu în Clubul Pandurii. Am propus celorlalţi asociaţi să ne vedem vineri, 13 septembrie. Un punct pe ordinea de zi este şi prezentarea unui raport cu privire la aporturile făcute de către toţi acţionarii. Atunci vom avea situaţia clară că unul din asociaţi nu a contribuit financiar de o bună perioadă de timp. Nu există  propunerea de excludere, rezultă din prezentarea raportului”.

Marin Condescu a explicat că Adunarea Generală Extraordinară poate fi solicitată de majoritatea asociaţilor, în speţă trei din patru. „Noi nu avem nicio treabă cu ce spune domnul Răuţ. Clubul Pandurii are finanţarea asigurată, nu are nevoie de aportul CEO. Nu ştiu de ce se tot amestecă. Dânşii sunt cei care s-au exclus prin astfel de atitudini. Noi ne facem treaba, suntem în grupe, vom fi în primăvara europeană. Cei de la CE Oltenia trebuie să înţeleagă că ori fac parte din asociaţie, pe regulile unei asociaţii, nu ale unei societăţi comerciale, ori pot să îşi facă altă echipă sau să se ocupe de handbal şi baschet”, a spus Condescu.

Călinoiu crede că Marin Condescu poate fi forţat să plece

Ion Răuţ a mai spus însă că administrarea clubului Pandurii seamănă cu liga a patra, chiar dacă echipa e vicecampioană. „Eu zic că toamna asta nu va fi suficient de lungă pentru domnul Condescu sau atât cât şi-ar dori dânsul”, a mai spus Răuţ, care crede că „domnul Condescu parcă cere cu acuitate să fie destituit din funcţia de preşedinte. Singur că o vom face”. 

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat la Radio Infinit că Marin Condescu ar putea fi schimbat din fruntea Clubului Sportiv Pandurii, fiind forţat de cercetările oamenilor legii. „Marin Condescu a fost numit. Acum nu poate să-l demită decât cei care sunt acţionari, finanţatorii clubului, dacă e de demis, sau Doamne-fereşte să fie forţat de anumite probleme legate de cheltuirea banilor. Vedem că sunt o serie de acţiuni de cercetare pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: