Pe cine propune ALDE în conducerea CJ Gorj

Ninel Muja este propunerea ALDE pentru un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri pe care consilierii ALDE au avut-o, vineri, cu liderii PSD. În aceste zile, Dian Popescu urmează să aibă discuţii cu Florin Cârciumaru vizavi de postul de viceprimar de la Târgu Jiu. PSD nu doreşte cedarea postului de viceprimar, deşi nu are majoritate în CL Tg Jiu.

Reporter: Pe cine susţine ALDE pentru postul de vicepreşedinte al CJ Gorj?
Dian Popescu: Vineri a avut loc o întâlnire a grupului ALDE cu liderii PSD Gorj şi cu domnul Cosmin Popescu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, şi au căzut de acord ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean din partea ALDE să fie domnul Ninel Muja. Eu nu am participat la întâlnire, dar au fost prezenţi domnii Marius Borcan, Dorin Taşcău şi Ninel Muja. A fost o decizie în care eu nu m-am amestecat, le-am lăsat lor libertatea de a decide.

Reporter: Dvs. v-aţi retras din Consiliul Judeţean?
D.P.: Da. Domnul Borcan şi domnul Taşcău rămân consilieri judeţean. Eu m-am retras joi de pe listă pentru a putea să-mi duc până la capăt mandatul de senator. Aşa cum am mai declarat rămâneam în Consiliul Judeţean, doar în condiţiile în care la nivel central se negocia postul de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Reporter: La postul de viceprimar al municipiului Târgu Jiu renunţaţi, având în vedere că PSD nu vrea să îl cedeze?
D.P.: Urmează ca eu să am o rundă de discuţii cu domnul Florin Cârciumaru pentru postul de viceprimar de la Târgu Jiu. Acest post este prevăzut pentru ALDE în protocolul încheiat la nivel naţional, între cele două formaţiuni politice. În protocolul naţional se spune că PSD va ceda postul de viceprimar şi cel vicepreşedinte de la Consiliul Judeţean şi în judeţele unde ei au singuri majoritate. Pentru postul de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, propunerea noastră va fi Eduard Lădaru.

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: