Pecingină: Sunt sută la sută alături de Ciurel

Avocatul social-democrat Gheorghe Pecingină a comentat la un interviu la Radio Infinit dosarul în care este cercetat Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, dar şi demisia sa din funcţia de vicepreşedinte la PSD Târgu Jiu. Pecingină spune că Târgu Jiul era prea mic pentru câte voturi poate aduce pentru PSD considerând că poate face mai mult în judeţ. Cât despre cercetarea lui Ciurel, Pecingină spune că după alegerile prezidenţiale, pe care va lupta să le câştige Victor Ponta, dosarul „Şova“ va fi închis.

Reporter: Credeţi că unii s-au bucurat pentru că nu mai aveţi funcţia de vicepreşedinte?

Gheorghe Pecingină: Sunt convins. Mi-am făcut mulţi duşmani în ultima perioadă. Unii cred că am alte interese în partid pentru alte funcţii, am văzut chiar speculaţii că o să plec pe un post executiv la CEO sau în altă parte. Le transmit că eu nu plec din avocatură decât printr-o funcţie aleasă. (...) Degeaba eram vicepreşedinte la municipiu pentru că nu puteam să aduc atât de multe voturi câte pot să aduc partidului din judeţ.

Rep.: Deci este exclusă o funcţie în CE Oltenia?

G.P.: Exclus. Mai ales în CE Oltenia.

Rep.: Dar rămâneţi alături de Laurenţiu Ciurel?

G.P.: Sută la sută.

Rep.: Cum a primit domnul Ciurel vestea urmăririi penale?

G.P.: Să ştiţi că nu a avut un şoc, se aştepta la acest lucru. Este liniştit, ştie ce a făcut şi ce nu a făcut. A mai fost cercetat pentru aceleaşi fapte. (...) Acest dosar e praf în vânt şi sunt convins că după campania electorală lucrurile se vor aşeza. O să vedeţi că o să se închidă acest dosar.

Rep.: Doriţi să candidaţi?

G.P.: Da, este dorinţa fiecărui om care intră în politică. Îţi doreşti să-ţi încerci şansele şi proiectele.

Rep.: În 2016?

G.P.: Nu ştiu. E prea devreme până la sfârşitul anului. Tot activul PSD are un singur obiectiv, Ponta preşedinte. Am şi eu planurile mele.

Rep.: Legate de locale sau parlamentare?

G.P.: Nu ştiu, depinde de rezultatul acestor alegeri, contează foarte mult.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: