Pedeliştii strâng semnături pentru eutanasierea câinilor

Democrat-liberalii gorjeni strâng de ieri semnături pentru susţinerea legii de eutanasiere a câinilor vagabonzi. Secretarul executiv adjunct Ion Fugaru a explicat la Radio Infinit că primarii nu vor fi obligaţi să omoare cu sânge rece patrupedele, după adoptarea acestui act normativ. Sunt anumite etape care vor fi parcurse. Partea bună este că primăriile vor fi obligate să strângă de pe străzi absolut toţi maidanezii.

Strângeţi semnături pentru eutanasierea câinilor?

Începând de astăzi în toate localităţile din judeţul Gorj, prin organizaţiile PDL şi în localităţile unde avem primari, vom avea membri ai PDL care vor strânge semnături pentru susţinerea acestei legi.

Ce le spuneţi oamenilor?

Se vor împărţi şi pliante, nu trebuie să se înţeleagă că prin această lege primarii au dreptul să omoare cu sânge rece aceşti câini. Nu! E o perioadă de 30 de zile în care dacă cineva vrea poate să adopte din câinii prinşi. Se va face un referendum prin care se va stabili modalitatea prin care se vor eutanasia aceşti câini. Dacă vor fi eutanasiaţi, dacă vor fi adoptaţi sau returnaţi în comunitate.

Sunt anumite puncte în judeţ în care pot merge gorjenii pentru a semna?

Sigur! Prin preşedinţii organizaţiilor din teritoriu. Ce e foarte important, prin această lege Consiliile locale şi primării trebuie să consulte populaţia privind decizia şi să prindă toţi câinii comunitari.

Până când pot semna?

Până duminică seara. Toate semnăturile vor fi trimise luni ca să ajungă la Parlament.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: