Pene de curent şi zăpadă puţină la Rânca

Sutele, dacă nu miile de turişti care au urcat în vârful muntelui pentru a sărbători trecerea între ani într-un cadru cât mai deosebit au avut parte din nou de "surprizele" pe care le primesc aproape la fiecare început de an. Dacă în anii trecuţi apa sau locurile de parcare erau o problemă, acum necazurile acestora au fost cu totul altele, dar care arată că Rânca mai are de parcurs nişte etape bune până să devină o staţiune în adevăratul sens al cuvântului.

Cea mai mare supărare a turiştilor a fost că, de data aceasta, spre deosebire de alţi ani, mai mult a plouat decât a nins, zăpada fiind destul de puţină, faţă de aşteptările celor care au venit aici. Practicarea sporturilor de iarnă nu a mai fost posibilă din cauza stratului subţire de omăt, zăpada fiind atât de puţină încât nici nu au fost înregistrate probleme în trafic, aşa cum se întâmpla cu ocazia altor ninsori.

Gorjul a fost sub cod galben de ninsoare şi inundaţii la sfârşitul săptămânii trecute, dar, precipitaţiile au fost foarte puţine, stratul de zăpadă la Rânca netrecând de 15 cm. Turiştii au trebuit să urce, la propriu, în vârful muntelui, adică foarte aproape de vârful Păpuşa, pentru a avea zăpada dorită. Temperaturile au fost şi ele destul de ridicate în primele zile ale noului an, lucru care a făcut ca zăpada căzută la Crăciun să se topească uşor inclusiv la Rânca. Pe pârtia de schi au fost prezenţi zeci de turişti, unii dintre ei încercând chiar să şi schieze, dar pe porţiuni mai mici. Aceştia au plecat destul de supăraţi spre casele lor, mai ales că, în noaptea de Revelion, întreaga staţiune a rămas şi fără curent electric pentru circa două ore.

Reţeaua de alimentare a fost suprasolicitată şi, din această cauză a cedat, pana de curent fiind remediată aproape de miezul nopţii, turiştii din staţiune având ocazia să înceapă petrecerea de Revelion la lumina lumânării. Proprietarii de cabane şi pensiuni au avut însă motive să îşi frece palmele de bucurie pentru că staţiunea a fost plină aproape până la refuz, multe dintre locurile de cazare fiind rezervate încă din vară.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: