Percheziţii la firme de construcţii din Gorj

Poliţiştii gorjeni au efectuat marţi nu mai puţin de 21 de percheziţii la firme de construcţii din judeţul Gorj, pentru probarea infracţională a mai multor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

Este vorba de evaziune fiscală şi înşelăciune, prin emitere de documente de plată fără acoperire. Operaţiunile de ieri au fost coordonate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Descinderile au avut loc şi la societatea Macofil de la Bârşeşti, la un depozit din comuna Băleşti, la o firmă de pe strada 14 octombrie din Târgu Jiu, dar şi la firma administrată în trecut de viceprimarul din Bîlteni, Dumitru Oprea. “La data de 24 martie poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj efectuează 21 de percheziţii pe raza judeţului Gorj, la mai multe societăţi comerciale din domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie. Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune prin emiterea de documente de plată fără acoperire. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproximativ 4.200.000 de lei”, a transmis biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Gorj.

Viceprimarul din Bîlteni a spus presei că nu are nicio legătură cu firma la care poliţiştii au făcut percheziţii. „S-au făcut nişte percheziţii, dar la sediul în care a fost firma mea, unde nu mai sunt administrator. Au căutat documente. Firma e a unei persoane de la Târgu Jiu, nu mai am nicio legătură. Faptele nu vizează perioada în care eram eu acolo”, a declarat pentru TV Sud viceprimarul comunei Bîlteni, Dumitru Oprea.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: