Percheziţii la magazinele tip „15 lei orice produs”

Zece din cele 205 percheziţii făcute ieri în 27 de judeţe au fost în Gorj şi au vizat firmele care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roşu.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat în luna mai, în perioada de predocumentare a operaţiunii "Cristal", o firmă care s-a sustras de la plata către bugetul de stat a TVA şi impozitului pe profit în perioada 2013-2014, în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte în complexul comercial Dragonul Roşu. Antifrauda a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar investigaţiile fiscale au continuat în cooperare cu organele de urmărire penală, descoperind un lanţ tranzacţional complex constituit pentru prejudicierea bugetului statului. Astfel, procurorii au dispus joi efectuarea a 205 percheziţii în Bucureşti şi în 26 de judeţe din ţară, respectiv Ilfov, Mureş, Braşov, Cluj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeş, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Timiş, Arad, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Iaşi, Suceava şi Botoşani. "La sediile şi punctele de lucru ale firmelor care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roşu, 170 de inspectori antifraudă sprijină organele de urmărire penală prin verificarea stocurilor şi a documentelor de provenienţă a mărfurilor", se arată în comunicatul ANAF. Potrivit unor surse judiciare, firmele vizate în anchetă vindeau articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte în magazine de tip "orice produs la 15 lei".

Poliţia Capitalei a anunţat joi dimineaţă că efectuează 205 percheziţii în Bucureşti şi 27 de judeţe, la firme care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi la 75 de persoane urmărite penal pentru evaziune fiscală de aproximativ şase milioane de lei.

Instituţia a precizat totodată că faptele de evaziune fiscală, prin care s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ şase milioane de lei, au fost comise în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 octombrie 2015, 75 de persoane fiind urmărite penal pentru evaziune fiscală.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: