Personalul UCB vrea sporurile înapoi

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) acordarea de sporuri pentru  personalul care lucrează în condiţii vătămătoare. Este vorba despre sporurile de care bibliotecarii, informaticienii sau secretarii beneficiau înainte de a se trece la reducerea fondurilor de salarii pe instituţii.

Deşi procentele sporurilor solicitate sunt cuprinse între 0,5 şi 13%, conducerea UCB spune că fără acestea veniturile personalul didactic auxiliar şi nedidactic sunt foarte mici.

„Asemenea sporuri s-au acordat în instituţii şi in întreprinderi chiar înainte de 1989. Este vorba despre sporurile care trebuie acordate persoanelor care lucrează în condiţii dificile, care intră în contact cu substanţe dăunătoare, care intră în contact cu tehnologie modernă, dar care creează probleme de sănătate”, spune Adrian Goun, rectorul UCB. Pentru stabilirea locurilor de muncă unde e nevoie de acordarea sporurilor pentru condiţii deosebit de periculoase sau vătămătoare s-a realizat expertiză din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Direcţiei Muncii. „Ele au fost diminuate şi după acea eradicate în contextul în care s-a pus în discuţie reducerea fondului de salarii pe instituţii. Însă, urmare a faptului că veniturile sunt extrem de mici pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic din universitate, noi am solicitat şi s-a realizat expertiza din partea Direcţiei de Sănătate şi din partea Direcţiei Muncii şi ni s-au stabilit care sunt locurile de muncă unde trebuie acordate aceste sporuri. Sunt procente mici, distribuite diferenţiat, dar pentru a le acorda trebuia realizată procedura, solicitând  MECTS aprobarea. Aşteptăm aceste aprobări”, afirmă Adrian Gorun. 

Sporurile solicitate pentru informaticieni şi pentru cei care lucrează în tipografie sunt de 13%, iar pentru bibliotecari şi secretari de 5%. Cele mai mici sporuri, de 0,5 % au fost solicitate pentru Compartimentul Administrativ, pentru Direcţia Relaţii Publice, Prognoză şi Control, pentru Directorul Economic şi pentru Compartimentul administrativ, Compartimentul Juridic, pentru Directorul General Administrativ.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: