Pescari din Târgu Jiu, izolați pe Dunăre

Doi gorjeni au parte de aventura vieții lor începând de la sfârșitul săptămânii trecute, când au fost surprinși de creșterea bruscă a nivelului apelor Dunării. Deşi au fost evacuaţi de autorităţi, s-au întors în mijlocul apelor pentru a-şi păzi maşinile.

Pescarii erau de marțea trecută cu încă un amic la pescuit în zona de sud a județului Mehedinți, unde își propuseseră să stea câteva zile. Vineri noaptea autoritățile au decis să deverseze controlat barajul de la Porțile de Fier I, ceea ce a făcut ca debitul fluviului să crească foarte mult, norocul celor trei fiind sâmbătă dimineața o movilă care a rămas neinundată chiar în apropierea lor. Gorjenii au reușit să își improvizeze o parcare pe peticul de pământ, iar sâmbătă, când au fost luați de autorități și evacuați, alături de alți pescari, aceștia au decis că trebuie să revină în locul respectiv pentru a-şi păzi maşinile.

Așa se face că doi dintre ei s-au întors, iar ieri aceștia încă își păzeau mașinile, oamenii fiind convinși că dacă le abandonează nu vor mai găsi nimic din ele, fiind mult prea tentante pentru hoți. Pe „insula” pe care s-au exilat, gorjenii ajung cu ajutorul unei bărci împrumutate de la localnici, cei doi spunând că vor mai rămâne acolo mult și bine, până vor putea să vină acasă cu mașinile. Între timp, autoritățile le asigură necesarul de apă și chiar hrană, deși la ultimul capitol cei doi sunt mai mult pe cont propriu, mai ales că li s-au asigurat condiții de evacuare, pe care le-au refuzat. Între timp, debitul Dunării este în continuă creștere, spre sfârșitul săptămânii fiind așteptat vârful viiturii produse în Serbia, acolo unde ploile abundente au făcut prăpăd.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: