Peste 13.000 de carnete de muncă, neridicate de la ITM

Dezinteres pentru carnetele de muncă.  Toate cărţile de muncă ce atestă vechimea în câmpul muncii trebuiau ridicate de la ITM Gorj. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar mii de carnete de muncă sunt încă neridicate. „Avem în momentul de faţă aproximativ 13.445 carnete de muncă care nu au fost ridicate de angajatori în vederea predării către angajaţi”, a declarat George Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. 

Carnetele de muncă au fost închise şi sunt în arhiva unităţi. „Angajatorii care nu au ridicat cărţile de muncă sunt aşteptaţi să vină la sediul instituţiei, avem o listă depusă la secretariat, am făcu şi adrese, avem afişat şi pe site-ul instituţiei, îi rog să vină să preia aceste carnete de muncă şi să le predea la angajaţi. Carnetele acestea trebuiau ridicate mai de mult. Noi am făcut tot felul de demersuri, dar unii dintre ei nu mai sunt la adresa respectivă, alţi au plecat, alţi au închis”, a adăugat Romanescu.

Dacă angajatorii au arătat dezinteres pentru aceste documente, nici angajaţii, care ar trebui să fie primi interesaţi, nu au venit la ITM să intre în posesia carnetelor care atestă vechimea în muncă. „În situaţia în care angajatul vine să ridice carnetul, noi îl dăm şi angajatului, nu este nici o problemă”, a completat şeful ITM Gorj.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: