Peste 2500 de familii primesc alimente de Paşti. Povestea fetiţei cu rochiţă roşie!

Mai multe familii nevoiaşe au primit ieri pachete cu alimente pentru Paşti, din partea municipalităţii. Oamenii au primit cu lacrimi în ochi alimentele, aceasta fiind singura şansă de a asigura familiei masa de Paşti.

Jurnaliştii au putut afla câteva dintre poveştile familiilor care aşteaptă sprijinul municipalităţii.

Fetiţa nu e primită la grădiniţă

Într-un apartament din zona Paralela 45 locuieşte familia Bărăgan. Mama şi cei trei copii aşteptau cuminţi, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, ca primarul Florin Cârciumaru să le treacă pragul. Valerica Bărăgan se pregătise de Paşti. Totul în casă era lună, mai lipseau doar bunătăţile pentru masa de Înviere. Fata cea mare l-a primit pe primar cu mâna în ghips, lovitură cu care s-a ales după o hârjoneală cu copiii de la bloc. Valerica Bărăgan a povestit jurnaliştilor că micuţa cu rochiţă roşie, pe care o ţinea în braţe, este bolnavă de epilepsie şi toţi banii care intră în casă se duc pe tratamentele ei. Mama celor trei copii spune cu tristeţe că nu se aştepta să ajungă în această situaţie. “Este pentru prima dată când primim alimente de la primărie. Nu speram să ajungem în această situaţie. Avem trei copii, soţul este angajatul unei firme, iar eu sunt în concediu de maternitate. Deşi avem salarii nu ne putem permite să le oferim copiilor tot ceea ce trebuie din cauză că fetiţa cea mică, în vârstă de doi ani, este bolnavă de epilepsie, iar toţi banii noştri se duc pentru drumurile <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Cluj şi pentru tratamentele ei”, a declarat cu ochii înlăcrimaţi Valerica Bărăgan. Femeia spune că viaţa lor va fi şi mai grea pentru că probabil va trebui să renunţe la serviciu pentru a avea grijă de fetiţă. Pentru că este bolnavă de epilepsie, fetiţa cu rochie roşie nu va merge la grădiniţă. „Cred că de acum înainte ne vom descurca şi mai greu pentru că nu pot începe serviciul din cauză că pe fetiţă nu o primesc la cămin fiind bolnavă de epilepsie“.

De zece ani, primăria îi pune masa

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de persoane au format cozi în faţa Cantinei de Ajutor Social. Pachetul cu alimente are o valoare de aproximativ 60 de lei şi conţine ouă, carne, cartofi şi cozonac. Valentin Băluţoiu primeşte alimente de la primărie de zece ani. “De 10 ani primim alimente de sărbători de la primărie. Din banii pe care îi câştig nu am ce pune pe masă. Am trei copii, soţia nu lucrează, iar eu vând ziare. Mâncarea este foarte scumpă, iar cei mici aşteaptă cu nerăbdare alimentele de la primărie pentru că ştiu că avea bunătăţi pe masă, de sărbători”, a declarat Valentin Băluţoiu.

PACHETE

Municipalitatea va împărţi, în perioada 11-13 aprilie, 2500 de pachete cu alimente categoriilor defavorizate ale populaţiei: beneficiari ai ajutorului social, asistaţi ai cantinei de ajutor social, pensionari cu venituri reduse, tineri fără venituri proveniţi din instituţii de ocrotire socială, nevăzători şi alte persoane fără venituri.

AJUTOR

Pe lângă cele 2500 de pachete cu alimente distribuite nevoiaşilor, Primăria Târgu Jiu a pregătit încă 60 de pachete pentru familiile cu nevoi speciale. Un astfel de pachet are o valoare de 200 lei şi conţine produse din carne (pulpă de porc, carne tocată, drob de miel, coastă afumată, şunculiţă afumată, pui grill), ouă, cozonac şi suc.

 “Mă bucur că, în limita posibilităţilor, putem face o bucurie celor care nu au posibilitatea de a-şi procura cele necesare pentru masa de Paşti. În acest an, foarte multe persoane au rămas fără venituri din cauză că şi-au pierdut locurile de muncă, iar perioada de şomaj a expirat”

Florin Cârciumaru, primar Târgu Jiu

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: