Peste 3500 de pensionari gorjeni au rămas fără bilete de tratamente

Casa Judeţeană de Pensii Gorj a înregistrat de la începutul anului şi până în prezent un număr de 6476 de cereri pentru biletele de tratament. Cu toate acestea doar 2847 de pensionari vor beneficia de tratament în staţiuni balneoclimaterice din ţară. Pentru trimestrul II s-au primit 890 de bilete şi s-au depus 2809 cereri, iar pentru trimestrele III şi IV 1812 bilete şi 2627 cereri. Pensionarii care au obţinut bilete se vor trata în staţiunile: Amara, Bala, Geoagiu Băi, Moneasa, Olăneşti, Govora, Căciulata, Felix, Techirghiol, Sângeorz Băi, Sinaia,Tuşnad, Sovata, Lacul Sărat, Slanic Prahova şi Băltăţeşti.Dan Diaconescu, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Gorj ne-a declarat:,, Sunt staţiuni care nu s-au prezentat la licitaţii, neobţinându-se astfel nici un bilet în staţiunea Săcelu, deşi aveam solicitări. Pentru Herculane aveam 1113 cereri şi 434 de bilete decât la hotelurile Dacia şi Cerna. În staţiunile căutate din ţară locurile sunt foarte puţine. Am primit doar două bilete la Slănic Prahova şi 2 la Slănic Moldova. Pentru staţiunile: Vatra Dornei, 1 Mai Oradea, Voineasa, Turda şi Târgu Ocna avem foarte multe solicitări şi nici un bilet.,, De asemenea, Dan Diaconescu a mai precizat ca faţă de anii trecuţi Gorjului i se repartizează bilete din ce în ce mai puţine:,, Dacă în 2004 am onorat 6600 de cereri din 7200, acum nu mai putem oferi bilete nici măcar la jumătate din pensionari care ni le solicită.,,
Zeci de pensionari speră să primească bilete astăzi, deoarece această dată este prevăzută pentru redistribuirea biletelor de tratament neridicate.
Dan Diaconescu a menţionat că nu există decât 5 bilete nerepartizate pentru Băltăţeşti deoarece nici un pensionar nu a solicitat bilet în această staţiune balneoclimaterică.


Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: