Petrescu, primar PP-DD: Mandatul meu la Motru va fi de 8 ani!

Fostul preşedinte al PC Gorj, Ilie Petrescu, a fost prezentat ieri drept candidat la primăria Motru din partea PP-DD. Petrescu a declarat că încă este în PC pentru că demisia nu a ajuns la Bucureşti, deşi conducerea a fost informată despre aceasta, dar va fi prim-vicepreşedintele PP-DD Gorj. Acesta a vorbit în conferinţa de presă despre ilegalităţi pe care le-ar face primarul Dorin Hanu şi promite o serie de dezvăluiri. Fostul senator a mai spus că vrea două mandate de primar. Opt ani ajung, crede Petrescu.

Petrescu nu a venit singur. Alături de acesta a venit şi prim-vicepreşedintele PC Gorj, Ştefan Cherciu. Petrescu a mai spus că toţi membrii PC de la Motru se vor înscrie în PP-DD. „Organizaţia de la municipiul Motru trece în PP-DD. O să mergem la OTV şi o să vadă gorjenii câţi suntem“, a comentat Petrescu, acesta fiind nevoit să se grăbească pentru că OTV mai poate emite până pe 4 iulie.

Petrescu, adjunctul lui Prunariu

Petrescu a precizat că a fost gonit din PC Gorj. Fostul preşedinte spune că de trei luni mai multe persoane îi sugerează să se retragă. „Mi s-a sugerat să plec din partid de acum 3 luni, de anumite persoane, că noi, PC, nu vom lua nimic, dovadă că în urma jocurilor de interese şi primăria Novaci a fost luată de PNL. Nu au vrut să încurc. Am spus mereu, dacă vom fi obligaţi să-l susţinem pe Hanu îmi dau demisia, lucru pe care l-am făcut“, explică Petrescu. La PP-DD, Petrescu va avea a doua funcţie în partid, cea de prim-vicepreşedinte. Acesta spune că PP-DD va fi al doilea partid după USL.

„Hanu Gigacaloria“

Deşi nu a vrut să facă multe acuzaţii în Săptămâna Mare, Petrescu nu s-a putut abţine. Subiectul campaniei lui Petrescu pare să fie majorarea gigacaloriei. „Vreau să vă spun că, candidatura la Motru va fi candidatura ce va demonstra că motrenii au nevoie de schimbare. Cred ca putem să-i dăm premiu lui Hanu, Hanu Gigacalorie. Nu e posibil ca un oraş ca Motru, unde sunt 4000 de pensionari care au muncit în zona minieră să nu aibă un beneficiu de la primărie. Nu mai spun gunoiul. Aparegio, altă problemă. A majorat preţul apei aproape la un euro“, a spus Petrescu. „Candidatura mea va fi pentru opt ani, nu mai mult“, adaugă candidatul PP-DD.

Hanu: ”Petrescu este istorie”

Primarul în exercițiu la Motru, Dorin Hanu, a comentat ieri decizia lui Ilie Petrescu de a candida la primărie din partea PP-DD. Hanu nu a fost deloc rezervat în declarații spunând despre Petrescu că este deja istorie și că la alegerile din 10 iunie se va vedea acest lucru. ”Să fim serioși, Petrescu este deja o istorie a politicii gorjene, de mult trebuia trecut în istorie. Este o onoare pentru mine să candidez împotriva lui, este fost senator dar de aici până la a-mi fi teamă de el, e cale lungă”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru. Hanu este convins că cetățenii îi vor da votul în vară și acela va fi momentul în care Petrescu nu se va mai face auzit în politică. (C.S.)

TANDEM PERICULOS

Dacă PDL spunea că lupta se va da cu viceprimarul Tudor Dobrică, cel acuzat de legături mafiote, Petrescu spune că mai degrabă este vorba tandemul Hanu-Dobrică. „Nu se luptă cu Dobrică, ci cu un tandem periculos pentru motreni. Un patron a fost ameninţat de un anumit fin al lui Hanu că vine cu patronul de la Craiova şi-i închide şi pune două bascule de pământ. Aşa s-a ajuns în Motru acum“, a spus Petrescu, finul fiind Alin Brăiloiu, deja cunoscut în presa locală.

AVERTISMENT

Petrescu are semnale că funcţionarii din primărie sunt învăţaţi să facă politica PSD. „Funcţionarii să nu se exprime public în campanie pentru dl Hanu. Spun public, nu aveţi dreptul şi nici moralitatea, indiferent cine se numeşte primarul“.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: