Piaţa lui Cârciumaru

1 aprilie aduce românilor o serie de scumpiri. La combustibil, la ţigări, la energie şi pe cale de consecinţă la toate celelalte bunuri şi servicii. Este clar că acciza de 7 eurocenţi la combustibil se va reflecta în scumpirea vieţii românilor. Fiind an electoral, băieţii de la PD-L s-au gândit că nu ar strica să se solidarizeze cu necazul românilor, aşa că a decis să organizeze pe final de lună un miting în Piaţa Prefecturii. Ca să nu mai păţească la fel ca în alte dăţi, au pus cererea cu câteva săptămâni mai devreme, că mereu cei din comisia care aprobă organizarea protestelor încearcă să invoce că nu au primit cererea la timp, că nu e foaia dreaptă, că pixul nu a avut culoarea neagră etc.

Ei bine, tovarăşii de la Jandarmerie, pe care nu îi ştiam subordonaţi politic lui Florin Cârciumaru, au transmis celor de la PDL că nu pot autoriza mitingul în Piaţa Prefecturii, deoarece există o interdicţie dată de primărie în 2011. Democrat-liberalii au fost invitaţi să urle pe Insuliţa de pe Jiu, unde nu poate să îi audă nimeni. O tactică aplicată de onorata comisie şi în campania electorală din 2012, când nicio formaţiune politică nu a avut dreptul că organizeze manifestări în faţa prefecturii, cu excepţia lui Victor Ponta, pentru care în ultima zi de campanie a fost autorizată şi organizarea unui spectacol cu Ştefan Bănică. Pe vremea aia, Dan Diaconescu organiza săptămânal concerte şi a fost exilat pe Insuliţă. Pentru că mii de oameni se duceau acolo, DD a fost interzis şi pe Insuliţă, aşa că ultimele spectacole le-a făcut la marginea oraşului.

Tupeul pesediştilor a rămas nesancţionat de electorat, ba chiar apreciat, aş spune, dacă mă uit la rezultatul votului din 2012. Aşa că PSD şi instituţiile pe care şi le-a subordonat politic aplică în continuare tactica. Manifestările publice în Piaţa Prefecturii sunt interzise pentru opoziţie. PSD face asta dintr-o frică teribilă, nu de politicienii din opoziţie, ci de oamenii de rând, care şi-ar putea striga păsurile dacă dă cineva tonul.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: