Piţurcă e de acord cu plecarea lui Ioniţă de la Craiova la Rapid

Daniel Pancu, antrenorul echipei Rapid, l-a dorit pe Alexandru Ioniţă II în lot încă din vară, când giuleştenii au promovat în Liga 2. Mijlocaşul a plecat de la echipa giuleşteană la începutul anului 2014 şi a ajuns la CFR şi apoi la Craiova dar acum Ioniţă e aproape de revenirea la clubul de suflet.

 Alex Ioniţă a ajuns în vară, sub formă de împrumut, la Universitatea Craiova, unde nu s-a acomodat şi a fost utilizat foarte puţin atât de Corneliu Papură, cât şi de Victor Piţurcă. Mijlocaşul nu mai e dorit în Bănie, la CFR Cluj, club de care aparţine, are şanse minime să fie păstrat de Dan Petrescu, astfel că în această iarnă va semna cu un nou club. Acesta va fi Rapid, echipă care a terminat prima parte a sezonului pe locul 3 în Liga 2 şi care ţinteşte promovarea în Liga 1, Piţurcă fiind de acord cu plecarea acestuia. „Mai sunt jucători care nu vor mai face parte din lot. Dacă vrei un lot puternic, trebuie să îţi asumi şi nişte pierderi. Clubul a câştigat deja bani foarte mulţi. Ioniţă nu a prea făcut parte din lot, nu a reacţionat aşa cum speram şi cred că şi pentru el ar fi bine să joace în altă parte. Eu sunt de acord ca el să plece, fiindcă are nevoie de meciuri”, a spus, vineri, Victor Piţurcă despre situaţia lui Alexandru Ioniţă, mijlocaş care a fost folosit de U Craiova în doar şase meciuri în Liga 1, în patru dintre ele intrând pe teren din postura de rezervă.

Daniel Pancu a recunoscut că a purtat deja discuţii cu Alexandru Ioniţă şi că acesta este dispus să renunţe la actualul său salariu pentru a reveni la Rapid.  ”Numărul 10, în proporţie foarte mare, pentru că îşi doreşte foarte mult, şi-a dorit şi în vară, este Alexandru Ioniţă, care în momentul de faţă este împrumutat la Craiova. Am avut o discuţie cu el săptămâna trecută. Îşi doreşte foarte mult să se întoarcă acasă, să joace la Rapid din nou. Va renunţa la o parte din salariul lui şi sper să ne înţelegem cu Universitatea Craiova în sensul acesta”, a spus Daniel Pancu la realitateasportiva.net.

Ioniţă îşi doreşte să revină la Bucureşti, acasă, şi din motive personale. Iubita sa este gravidă, iar la începutul anului următor va naşte un băieţel.

La începutul anului 2014, Astra îl cumpăra pe Alexandru Ioniţă de la Rapid pentru 600 de mii de euro. După patru sezoane şi jumătate la echipa din Giurgiu, mijlocaşul era cumpărat la începutul anului 2018 de CFR Cluj, pentru un milion de euro. La CFR Cluj a avut puţine reuşite într-un sezon şi jumătate (32 de meciuri şi 3 goluri), iar în vara lui 2019 a fost împrumutat la U Craiova..

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: