PNL a ratat intrarea în opoziţie

Deşi în primă fază liberalii au nimerit ieşirea de la guvernare, a doua zi au ratat intrarea în opoziţie. Decizia de a rămâne la putere la nivel local, cu voia PSD, îi vine ca o mănuşă social-democraţilor. Discursul liberalilor din teritoriu nu va fi unul de opoziţie, câtă vreme scaunele lor depind de putere. Desigur, a doua zi după europarlamentare, baronii PSD vor trece la depolitizarea deconcentratelor. Sau mai bine zis, la depenelizarea lor.

Pot înţelege că liberalii regretă plecarea de la ciolan. Pe de altă parte, şansa lor de revenire este doar o opoziţie crâncenă la adresa PSD şi a lui Victor Ponta. Altfel, peste câteva luni PSD va avea toate pârghiile puterii, iar căţeii opoziţiei mângâiaţi acum pe creştet vor primi un şut binemeritat în partea dorsală.

Dacă PNL va continua pe această linie, de a fi nici la putere, nici în opoziţie, va avea de câştigat pe de o parte PSD, dar pe de altă parte oricine va face opoziţie, fie că e vorba de PDL, PPDD sau PMP ori alte partide. Efectele guvernării din ultimii doi ani sunt unele proaste la nivelul populaţiei active nebugetare, iar de un discurs bun în această zonă ar putea depinde rezultatul alegerilor.

Din păcate însă, discursul public este complet acaparat de lupte politice, de teme false cum ar fi aceea că Tăriceanu îşi face partid sau candidează la prezidenţiale. Asta în timp ce evenimentul cel mai important al săptămânii a trecut aproape neobservat. Este vorba de reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, care ar putea bulversa o piaţă a energiei din care oricum nu mai înţelege nimeni nimic.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: