Politicienii negociază pe persoană fizică

Opoziţia a fost la fel de lălâie şi în prima zi de după ruperea oficială a Uniunii Social Liberale. Chiar dacă, întărită cu Partidul Naţional Liberal, opoziţia ar putea face jocurile măcar în consiliile locale şi judeţene, reacţia politicienilor de Gorj a fost parcă cea a unor pesedişti sub acoperire.

Liberalii rămân lângă pesediştii care în Gorj i-au luat la mişto grav în ultimii ani. Pepedediştii nu negociază cu nimeni, deşi în felul acesta fac jocurile PSD, care va intra astfel în alegeri cu efectivul complet de primari, viceprimari şi alţi activişti care mână din spate lipitorii de afişe şi împărţitorii de găleţi. Pedeliştii cer timid negocieri cu PP-DD şi PNL, dar nu îşi dau prea mult interesul, pornind de la premisa, adevărată, că Ion Călinoiu controlează destul de bine consilieri din cele două partide politice.

În timp ce politicienii din opoziţie fac pe fetele mari, care aşteaptă probabil să fie curtate înainte de a-şi pune zestrea pe masă, Ion Călinoiu şi ai lui negociază pe persoană fizică. Liderii PSD au început de ceva luni să identifice noile majorităţi locale, în baza pârghiilor de control pe care le au asupra consilierilor. Dacă sunt profesori, sunt agăţaţi prin Inspectoratul Şcolar, dacă sunt oameni de afaceri sunt ameninţaţi cu vreun control. În funcţie de miză poate li se promite un contract. Dacă vreun consilier de opoziţie lucrează la CEO, nici măcar şefii lui de partid nu şi-ar călca pe inimă să îi ceară să voteze antiPSD.

Opoziţia la Gorj are o singură şansă: să se unească. Dian Popescu de la PNL, Dan Vâlceanu de la PD-L, Niculina Mocioi de la PP-DD trebuie să se aşeze la masa discuţiilor, pentru că au un adversar comun, puternic. Dacă se lasă prostiţi de mesajele dulci venite dinspre Călinoiu şi Cârciumaru, vor pierde. Oricum, partidele lor sunt îmbâcsite de oameni care fac jocurile PSD, iar lipsa de acţiune a liderilor lasă mult loc de blaturi social-democraţilor. Consilierii de la cele trei partide au început demult negocierile pe persoană fizică.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: