Poliţiştii comunitari, acuzaţi de distrugere

Poliţiştii comunitari sunt acuzaţi de distrugerea autoturismelor şoferilor care parchează neregulamentar. Oamenii se plâng de faptul că aracetul folosit pentru lipirea afişelor le distruge parbrizul maşinilor. Conducerea Poliţiei Comunitare Târgu Jiu spune că au fost chemaţi în judecată de mai multe ori de către şoferi, fiind acuzaţi de distrugere însă nu au avut câştig cauză.

Poliţiştii comunitari sunt reclamaţi de şoferii indisciplinaţi pentru că le distrug maşinile prin lipirea pe parbriz a autocolantelor şi afişelor cu menţiuni de genul “Parcarea interzisă”, “Aţi încălcat legea”, “Aţi blocat căile de acces” etc.

Lipici parbriz = distrugere

Un şofer din alt judeţ, care a staţionat pe străzile din oraş,  a reclamat chiar şi pe site-ul www.domnuleprimar.ro. Deşi îşi recunosc vina, conducătorii auto care parchează neregulamentar, spun că aracetul folosit de poliţişti nu poate fi curăţit fără a deteriora parbrizul.

„Nu mă deranjează că îmi dă o amendă cineva care nu are dreptul să o facă, nefiind din judeţ, primăria nu are de unde să ştie cine sunt eu după nr. de înmatriculare, nu are acces la baza naţională de date cu caracter personal, deci, nu asta e grija mea. Dar domnule primar, să lipeşti pe parbrizul maşinii cu lipici care nu se duce se numeşte distrugere, cu proxima ocazie când voi fi în Târgu Jiu voi parca in loc nepermis să mi se lipească şi voi intenta proces penal Consiliului Local pentru distrugere. Lipici pe parbriz = distrugere“, a spus pe respectivul site, Cătălin David.

O parte dintre cei nemulţumiţi i-au dat în judecată pe poliţişti cerând să fie despăgubiţi sau să li se înlocuiască parbrizele. „Autocolantele se aplică fără lipici, iar pentru afişele cu alte menţiuni se foloseşte aracet. Acest gen de lipici se foloseşte în întreaga ţară, însă sunt mulţi şoferi care încearcă să ne intimideze. Săptămânal 2-3 şoferi care încalcă legea, parcând la voia întâmplării, fac sesizării fie la primar, fie vin la sediul instituţiei şi  ne adresează fel de fel de injurii. Am avut şi avem în continuare foarte multe procese cu acest gen de şoferi. Ei nu au câştig de cauză pentru că nu este legal ceea ce fac”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: