Poliţiştii, pe urmele hoţilor de cărbune

În doar 24 de ore, poliţiştii gorjeni au confiscat 17 tone de cărbune. Poliţiştii au depistat în trafic trei transporturi de cărbune, fără documente legale de provenienţă. Pe lângă sancţionarea contravenţională a transportatorilor, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării şi  cărbunele. De asemenea, unul dintre transportatori este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului transportului rutier public, fals privind identitatea şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendat exercitarea dreptului de conducere.

Poliţiştii din Bumbeşti Jiu au depistat pe DN 66 o autoutilitară cu care se transporta cărbune fără documente de provenienţă. Mai mult decât atât, oamenii legii au constatat că şoferul autoutilitarei i-a minţit în privinţa identităţii sale. El s-a dat o altă persoană pentru că se afla la volanul maşinii deşi avea permisul de conducere suspendat. ”Echipajul de poliţie i-a solicitat conducătorului auto, identificat ulterior ca fiind D.Ş, de 52 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, să prezinte documentele de identitate şi cele de transport. Cu această ocazie, conducătorul auto a declarat, atât verbal cât şi în scris, că nu are documentele de identitate asupra sa şi s-a prezentat ca fiind Alexandru O., din judeţul Vîlcea. Din verificări a rezultat că şoferul s-a prezentat sub o identitate falsă în scopul inducerii în eroare a poliţiştilor, pentru că se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, acest drept fiindu-i suspendat până în data de 25.02.2012. De asemenea, referitor la documentele de transport, poliţiştii au constatat că D.Ş. nu deţinea licenţă de transport marfă pentru autoutilitara condusă şi nici documente legale de provenienţă pentru cantitatea de aproximativ 10 tone de cărbune transportată”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi nerespectare a regimului transportului rutier public.De asemenea, bărbatul s-a ales şi cu o amendă de 1.000 de lei, iar cantitatea de cărbune a fost indisponibilizată în vederea confiscării fiind lăsată în custodia unei unităţi cu profil minier.

CAZURI

Şi poliţiştii din Turceni au identificat doi conducători auto care transportau cărbune, fără documente de provenienţă. Cei doi transportatori, de 37, respectiv 32 ani, ambii din oraşul Rovinari, transportau cantitatea de 3,4 tone, respectiv 4,2 tone de lignit bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă. Fiecare transportator a fost sancţionat cu amendă în cuantum 1.000 lei iar ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a cantităţilor de cărbune transportate ilegal.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: