Pompierii au salvat peste şaizeci de persoane

Activitatea anuală a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost evaluată ieri, într-o şedinţă festivă desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului. Aproape 700 situaţii de urgenţă le-au dat anul acesta bătăi de cap pompierilor gorjeni.

Şeful pompierilor, Liviu Dumitraşcu, spune că numărul total al situaţiilor de urgenţă gestionate în 2009 a crescut cu 7% comparativ cu anul trecut: „Nu este o diferenţă foarte mare, de la 628 la 674, însă oricum putem spune că am primit mai multe solicitări pentru a interveni în cazuri de asistenţă a  persoanelor sau descarcerări”. La toate aceste situaţii de urgenţă au fost angrenate 3294 subofiţeri, 133 ofiţeri şi 8 maiştri militari. Intervenţiile acestea au fost salvatoare pentru vieţile a 68 de persoane, dar şi pentru protejarea unor bunuri şi instalaţii în valoare de 17.938.800 lei. De asemenea, în urma acţiunilor serviciului de descarcerare au fost salvate 23 de persoane. Au fost însă şi cazuri când pompierii n-au mai putut face nimic, întrucât 2 persoane au fost găsite decedate din cauza incendiilor care le-au afectat locuinţele.

Mai multe muniţii din războaie

Chiar dacă numărul deficienţelor înregistrate şi al sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost în scădere faţă de 2008, valoarea amenzilor a crescut cu 29%, ajungând la 92700 lei. Dumitraşcu menţionează că un alt aspect favorabil priveşte reducerea incendiilor cu 46%  comparativ cu 2008. De asemenea, la obiectivele unde există riscul producerii unor accidente, s-au efectuat 23 exerciţii de alarmare publică şi 2 exerciţii de testare a planurilor de urgenţă externă. O creştere semnificativă s-a înregistrat în rândul misiunilor pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate. Trăgând linie, reprezentanţii ISU Gorj se bucură că au reuşit să-şi aducă la îndeplinire toate activităţile şi speră să aibă un an 2010 cu cât mai puţine situaţii de urgenţă.

Aceştia au identificat 5 proiectile, o bombă şi 6 grenade.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: