Ponta are un socru, socrul are un dosar

"Am aflat de la presă că (Ilie Sârbu - n.r.) e urmărit penal, de la Parchet că nu este urmărit penal. Mă întreb pe cine să cred. Parchetul, care zice că nu e, sau presa, care zice că e”, a fost porumbelul scăpat de Victor Ponta în timpul vizitei făcute ieri la Târgu Jiu. Oare cine din parchet îi raportează lui Ponta, în pline audieri, ce calitate are în dosar o persoană? DNA a pus comunicatul pe site, în care scria că Ilie Sârbu este urmărit penal într-un dosar cu un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro (!!!), chiar în timpul vizitei lui Ponta prin colegiul lui electoral. Cineva i-a dat însă asigurări premierului în cursul zilei că lucrurile sunt ţinute sub control. Ar fi interesant de ştiut cine.

Dosarul retrocedărilor de la Braşov pare a fi cel mai important instrumentat până acum de DNA. Dacă ne raportăm la prejudiciul de sute de milioane de euro, este posibil să bată dosarul Microsoft. Şi urmează dosarul EADS, care se anunţă a fi cât amândouă la un loc, atât ca prejudiciu, cât şi ca persoane implicate. Interesant este că beneficiarii retrocedării ilegale a 30 de mii de hectare de pădure sunt soţii Lia şi Paul de România, cel din urmă fiind recunoscut de o instanţă ca fiind succesorul casei regale. Cei doi sunt finii familiei prezidenţiale, Maria şi Traian Băsescu botezându-le copilul. În total, dosarul se referă la 90.000 de hectare de pădure, din care o treime a fost restituită. Cum a ajuns socrul lui Ponta să favorizeze finii lui Băsescu? Dacă ne mai gândim că în dosar este implicat şi eminenţa cenuşie a PSD, Viorel Hrebenciuc, care era cât pe aici să devină cuscrul preşedintelui, pe vremea când Eba se combinase cu fiu-su, chiar că nu mai înţelegem unde se despart apele, dacă se despart.

În spatele oricărui tun de proporţii se ascund astfel de cumetrii, cum bine le spunea pe vremuri Ion Iliescu. Oameni care sunt atât de puternici, încât nici nu a contat de-a lungul vremii dacă erau la putere sau în opoziţie. Iar pe unii i-a ajutat şi calitatea de „oameni ai serviciilor”, pentru a nu fi deranjaţi de nimeni atunci când au dat tunuri de sute de milioane de euro. Nu doar despre Ponta se spune că a fost ofiţer acoperit. Ci şi despre Ilie Sârbu sau Teodor Meleşcanu, dar şi despre zeci de parlamentari şi miniştri. A devenit DNA o structură atât de puternică, încât să spulbere mafia politico-securistă consolidată de 25 de ani? Sunt unele semne că da. Totul s-ar putea să depindă însă şi de rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: