Ponta, primul pas spre un nou partid?

Fostul preşedinte al PSD, deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta, se pregăteşte să îşi lanseze o fundaţie cu caracter politic, eveniment ce ar urma să se producă peste câteva zile.

Postul România Tv, apropiat de fostul premier, a relatat că pe 14 ianuarie acesta ar urma să îşi lanseze o fundaţie politică, lucru pe care, de altfel, l-a făcut şi Traian Băsescu înainte de a crea Mişcarea Populară. Fundaţia ar urma să promoveze proiecte regionale, dar şi pe Ponta ca amfitrion la diverse conferinţe sau simpozioane internaţionale, lucru pe care fostul premier îl îndrăgeşte la maxim. Colegi din PSD, dar şi din fostul USL, ar urma să i se alăture lui Ponta în proiectul respectiv, primele nume vehiculate fiind cel al fostului ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, dar şi cel al lui Daniel Constantin, de la agricultură, co-preşedinte ALDE în prezent, alături de Călin Popescu Tăriceanu.

La sfârşitul anului trecut fostul premier a trecut pentru câteva ore prin colegiul în care a fost ales ca deputat de trei ori, el menţionând atunci că va mai candida la Gorj doar dacă colegii de partid îl pun pe listă, lucru foarte probabil să se şi întâmple, nimeni din PSD Gorj nedeclarând până acum că nu ar dori aşa ceva, alegătorii fiind totuşi cei care se întreabă despre marile „realizări” pe care fostul premier le lasă în urma sa la Târgu Jiu pentru a mai merita încă un mandat. În plus, deputatul este inculpat într-un dosar penal pentru afacerile făcute cu Dan Şova la Turceni şi Rovinari, despre dosarul respectiv urmând să se mai discute anul acesta, mai ales că procesul este de abia la început, PSD aducându-şi modificări la statut care, teoretic, ar trebui să încurce candidaturile membrilor săi care au probleme în Justiţie.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: