Ponta, pus la păstrare

Ponta s-a autodeclarat cel mai bun premier al României de după 1990. De fapt, a spus că guvernul lui se bate cu guvernul Năstase pentru titlul de cel mai bun, dar în subtext s-a lăudat pe el ca prim-ministru. Multă lume chiar crede asta, mai ales bugetarii care au primit înapoi ce le-a luat Boc sau pensionarii cărora zilnic li s-a spus pe Antena 3 şi România TV că trăiesc mai bine. Ponta a teleguvernat şi s-a lăudat de dimineaţă până seara cu performanţele lui, iar opoziţia l-a contrazis doar din când în când, atunci când se trezea din somn. Cum pe ultima sută de metri Ponta a mărit salariile în sănătate şi învăţământ, este limpede că sunt mulţi oameni care îl regretă. Ca să nu mai spun că deja sunt mulţi pesedişti care îl regretă, câtă vreme Dragnea îi duse în opoziţie în câteva zile, fără să-i întrebe dacă au ceva împotrivă.

Dacă luăm în calcul şi faptul că Ponta are doar 43 de ani, putem spune că sunt toate premisele să redevină preşedinte de partid, prim-ministru sau chiar preşedinte al României. A şi spus că îşi doreşte să fie preşedinte peste 10 ani, cum ar veni după două mandate ale lui Iohannis. Dar, viitorul politic al lui Ponta depinde de procurori şi judecători. Ponta a fost trecut pe linie moartă pentru nişte afaceri de acum opt ani ale Casei Şova cu complexurile Turceni şi Rovinari, afaceri cu care are o legătură mai mult indirectă. Cel mai probabil, vinovaţi în acest dosar vor fi Şova şi directorii de complexuri, dar Ponta are şanse să scape. Mai ales dacă soluţia instanţei va fi negociată politic, că doar nu s-a schimbat cu adevărat justiţia în România.

Mai mult, DNA nu i-a făcut până acum lui Ponta niciun dosar legat de activitatea lui de prim-ministru ori măcar de deputat. Plagiatul şi l-a rezolvat, de faptul că a fost ilegal ofiţer acoperit şi procuror nu mai vorbeşte nimeni, iar ANI refuză să verifice falsurile grosolane din declaraţiile de avere ale premierului. Una peste alta, Ponta pare pus la păstrare, că nu se ştie când sistemul va mai avea nevoie de el. Unii zic că Ponta a fost sacrificat de sistem, dar cariera politică a deputatului de Târgu Jiu se va încheia doar dacă ajunge la închisoare. Doar că nimeni nu-i mai zornăie cătuşele pe la ureche după ce a acceptat să facă pasul înapoi.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: