Popeangă: N-au fost directive clare privind absenţa la votul MRU

Liderii PSD au decis să boicoteze votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Au existat însă şi patru parlamentari care au spart boicotul şi s-au prezentat la votul din plen, decizie care a contribuit la asigurarea cvorumului. Deputatul Vasile Popeangă a fost unul dintre cei care nu au urmat direcţia de partid.

Rep.: Cum explicaţi prezenţa dumneavoastră la votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE?

V.P.: În primul rând, au fost nişte declaraţii foarte contradictorii, atât ale preşedintei interimare a PSD, a coordonatorului politic, cât şi a unui vicepreşedinte vizavi de faptul că trebuie să participăm sau nu trebuie să participăm, trebuie să boicotăm. Am considerat că nu trebuie să-mi ia nimeni dreptul de vot. Mai mult, în legislatura trecută, mereu i-am criticat pe cei care erau la putere pentru că boicotau, stăteau în bănci. Noi ne-am angajat că facem un altfel de politică şi ca atare eu am participat la vot şi am votat împotriva numirii domnului Mihai Răzvan Ungureanu, adică am respectat sarcina partidului.

Rep.: V-a remarcat inclusiv presa centrală că aţi spart boicotul PSD, la votul pentru MRU...

V.P.: Au mai fost şi alţii, a mai fost şi domnul Enache, deputat de la Neamţ, dar mă rog au fost mai greu de observat. Eu n-am spart nici un fel de boicot. Vă spun foarte sincer că mi s-a părut nedrept să nu mi se permită să particip la un vot. Eu ştiu că parlamentarii de asta sunt aleşii de către electorat, să-şi exercite votul asupra legilor, asupra hotărârilor unei Camere sau a Camerelor reunite. După părerea mea, dacă PSD participa la vot poate nu exista aceeaşi mobilizare din partea celor de la PNL şi nu se ştie cum ieşea votul.

Rep.: Prin prezenţa dumneavoastră în sală, aţi vrut să trageţi un semnal de alarmă că vă rupeţi de PSD?

V.P.: Încă o dată vă spun că nu este un semnal de rupere, dar mi s-a părut prea mult să iei dreptul unui parlamentar de a vota. Nu am niciun fel de negociere. Sigur că mi-am calculat şi evaluat şi consecinţele, sunt conştient, le voi suporta, asta este viaţa, dar trebuia dat un semnal. Nu se poate ajunge chiar atât de departe. Eu nu sunt de acord cu acest lucru. Toată lumea vorbeşte de democraţie, s-a înfiinţat şi o comisie care să analizeze democraţia, iar noi procedăm în acest fel. 

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: