Popeangă: Ştiu lucruri care îl pot face pe Călinoiu mic, mic de tot

Deputatul PSD Vasile Popeangă îl avertizează pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj să aibă grijă cu atacurile la persoană, pentru că acestea l-ar putea costa foarte mult. Asta după ce Călinoiu l-a făcut “parazit” pe colegul său de partid. Popeangă crede că Ion Călinoiu va fi trădat chiar de oamenii care-l înconjoară. Mai mult, susţine că şeful judeţului va avea o surpriză de proporţii în perioada imediat următoare. În altă ordine de idei, deputatul PSD crede că aşa-zisul Grup de Inţiativă Tinerii Gorjului reprezintă un scenariu pus la cale de Ion Călinoiu pentru a se victimiza.

Rep.: Domnul preşedinte Ion Călinoiu a avut o replică foarte dură la adresa dumneavoastră zilele trecute. V-a reproşat inclusiv faptul că aţi început cariera deplasându-vă dintr-un loc în altul, PSD, PDL, ApR. Ce părere aveţi?

V.P.: Am văzut declaraţia domnului Ion Călinoiu, inclusiv comentariile făcute pe forum la adresa domniei sale şi chiar îi recomand să le citească. Eu nu am făcut atac la persoană, ci am spus ceea ce se discută în jurul său şi anume că vrea să-şi încheie cariera cu o funcţie de demnitar, de senator, însă în inteligenţa dumnealui a crezut că este necesar să mă atace. Voi spune la momentul oportun de ce am plecat atunci din PSD. M-a făcut parazit, dar nu îi voi răspunde în acelaşi mod. În afara căsătoriei, pe Călinoiu nu-l leagă nimic de Gorj. De-a lungul activităţii mele am lăsat nişte lucruri în spate, fără a avea nici un fel de avantaj material. Pe unde am trecut eu am lăsat nişte lucruri în urmă, nu am fost un parazit, aşa cum spune dumnealui.

Rep.: Aveţi vreo obligaţie faţă de domnul Călinoiu?

V.P.: Nu mă simt cu nimic obligat faţă de acest personaj al Gorjului, dar dacă mai încearcă o dată să facă atac la persoană îi voi răspunde corespunzător. Eu, unul, nu am fost pe agenda lui Laurenţiu Ciurel de sponsorizare în campania electorală. Ion Călinoiu mi-a cerut mie sprijinul, eu nu l-am rugat absolut nimic, dar îi amintesc că el mi-a fost student la Drept. Cel care m-a ajutat decisiv în campania electorală din anul 2008 a fost un om, al cărui nume va fi o surpriză pentru mulţi atunci când îl voi dezvălui. Ştiu că l-am mai criticat pe acest om, dar i-am cerut iertare.

Rep.: Se apropie alegerile în PSD. Nu vă temeţi că vă veţi pierde funcţia intrând în conflict cu mai-marii partidului?

V.P.: În momentul de faţă sunt vicepreşedinte PSD Gorj, dar vreau să spun în exclusivitate pentru ziarul dumneavoatră că nu voi candida pentru vreo funcţie în PSD, la alegerile din toamnă. Am atâta bun simţ ca să-mi dau seama că trebuie să vină alţii mai tineri. Eu sper ca şi Ion Călinoiu să înţeleagă ceva din gestul meu sau poate dumnealui se consideră tânăr, la peste 60 de ani. Dacă ar avea puţină înţelepciune şi-ar da seama că trebuie să facă un pas lateral, dar el încă dă sfaturi altora.

Rep.: S-a tot vorbit despre Grupul de Iniţiativă Tinerii Gorjului în spatele căruia s-ar afla tinerii din PSD. S-a zvonit că se unelteşte împotriva seniorilor PSD. Ce părere aveţi?

V.P.: Acest grup de iniţiativă al „lupilor tineri” este doar un scenariu lansat de Ion Călinoiu ca să înceapă să se victimizeze. Asta pentru ca atunci când va vrea să-şi finalizeze activitatea politică să spună că a fost împiedicat de tineri să obţină o funcţie de demnitar. Oricum accensiunea lui Ion Călinoiu se datorează în exclusivitate lui Puiu Diaconescu. În anul 2004, PNL condus de Puiu Diaconescu l-a pus pe Ion Călinoiu preşedintele Consiliului Judeţean. Dacă nu era Puiu Diaconescu, Ion Călinoiu nu ajungea nici acum preşedintele Consiliului Judeţean. Se vede că îi este „recunoscător” acum.   

Rep.: Dar credeţi că tinerii din PSD ar urmări să pună mâna pe conducerea partidului?

V.P.: Este o linie firească a lucrurilor care vine de la Bucureşti, toate partidele vor să se reîntinerească. Pe Ion Călinoiu îl vor aştepta mari surprize ca urmare a atacurilor la persoană. Vor fi multe lucruri ce vor fi spuse în defavoarea lui de către cei ce le ştiu. La momentul potrivit va fi trădat de cei care-l înconjoară, apropiaţii săi îl vor îngropa politic. Ştiu multe vizavi de aceste lucruri. Spre deosebire de domnia sa, eu ştiu să port discuţii cu toate persoanele. În ceea ce mă priveşte, Ion Călinoiu este conştient că eu ştiu nişte lucruri care îl pot face mic, mic de tot. Despre acestea voi vorbi la momentul potrivit.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: