Popeangă zice că Iriza i-a luat locul lui Călinoiu

Deputatul Vasile Popeangă a dezvăluit termenii negocierii dintre deputatul Scarlat Iriza, plecat de la PSRO, şi UNPR. Popeangă susţine că Iriza şi-a negociat posturile pe care le deţine sau le doreşte Ion Călinoiu. Mai exact, a cerut şi a primit primul loc pe listă la Senat, poziţie pe care se spune că o vrea Ion Călinoiu, şi funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj, funcţia politică a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Asta în cazul unei fuziuni PSD-UNPR.

Reporter: Domnul Scarlat Iriza şi-a anunţat plecarea la UNPR. Cum comentaţi?

Vasile Popeangă: Într-adevăr, domnul Iriza a făcut pasul spre UNPR şi şi-a negociat postul de senator primul loc la Senat în 2016 sau în cel mai rău caz locul doi la deputaţi la nivelul judeţului Gorj. Şi-a făcut o negociere favorabilă. Sunt posibile şi alte mişcări dacă se va pune problema unei unificări a UNPR cu PSD, şi-a negociat şi funcţia de preşedintele executiv al PSD Gorj. Iriza e un om politic imprevizibil.

Rep.: Credeţi că se va împăca Scarlat Iriza cu Ion Călinoiu?

V.P.: Cred că vor fi o echipă, adică Călinoiu în mod cert îi va face campanie electorală lui Iriza pentru postul de senator sau deputat. Nu ştiu dacă Ion Călinoiu mai poate candida, în mod cert va fi declarat incompatibil.

Rep.: Dumneavoastră când veţi lua o decizie?

V.P.: În ceea ce mă priveşte, eu am declarat, am foarte multă răbdare, vor fi multe mişcări pe scena politică. Sigur, în condiţiile în care va mai rămâne domnul Călinoiu la PSD şi va avea cumva o putere de decizie e firesc că nu am pretenţii. Voi declara la momentul oportun. Deocamdată stau pe loc pentru că aşa sunt purtate discuţiile. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: