Popescu (C. Roşiuţa): Am făcut sesizare şi la ITM Gorj

Inginerul Claudiu Popescu de la Cariera Roşiuţa, cel care a depus o plângere penală pe numele directorului Ion Ghiga, a formulat una şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Popescu spune că pe 1 şi 2 iulie a mers la serviciu, dar nu a fost pontat. Popescu are de gând să mai adauge o acuzaţie la adresa directorului Ghiga, după ce cel din urmă a spus că l-a înlocuit din funcţie pentru că are nevoie de oameni sănătoşi la muncă. Popescu a fost înlocuit cu Răzvan Ardeiu, despre care spune că este numit politic pentru că are o funcţie în PSD Motru.

Scandalul de la Cariera Roşiuţa continuă, după ce un şef de secţie a fost schimbat din funcţie în timpul concediului medical. De două zile omul merge la serviciu, dar nu i s-a dat nicio sarcină. „Referitor la comentariul directorului Ion Ghiga, că-i trebuie oameni clinic sănătoşi, vreau să-i aduc la cunoştinţă că în ultimii 18 ani de muncă nu am avut medical şi nu am suferit de nicio boală, iar faptul că mi s-a întâmplat în acest an are legătură cu condiţiile în care am lucrat în carieră, pe care ceilalţi directori le cunosc, dar domnul director nu are de unde să ştie pentru că dânsul nu a condus această carieră. Nu are nici un drept să-mi conteste sănătatea fizică, drept pentru care îl voi acţiona în judecată şi să dovedească de ce boală sufăr eu pentru a fi înlocuit“, a răspuns Popescu.

Acesta mai spune că nu este nici un document în care să fie înştiinţat că nu mai conduce Secţia Mecanică: „Deci, domnul director nu avea nici un drept să numească definitiv pe cineva în locul meu, atâta timp cât am fost în concediu medical, ci doar cu dispoziţie temporară. Şi eu, atunci când eram adjunct am ţinut locul şefului de sector pe perioada cât acesta a fost în medical, 3 luni, dar cu o dispoziţie temporară“. Popescu spune că reclamat conducerea şi la ITM Gorj. „Eu puteam să revin la locul meu de muncă, fapt ce nu se realizează deoarece pe 1 şi 2 iulie m-am prezentat la muncă şi nu mă lasă să mă pontez în condică. Mai grav, nu mai sunt trecut în condica de prezenţă, deşi nu am nicio dispoziţie scrisă că mi s-a modificat locul de muncă. Nu am unde să mă pontez şi să-mi justific prezenţa la muncă, fapt ce l-am prezentat ITM Gorj, iar dânşii au promis o analiză serioasă a acestui aspect“.

POLIŢIE

Inginerul Claudiu Popescu a anunţat şi comandantul Poliţiei Motru de schimbarea de la carieră. Motivul, Popescu avea în inventar un patrimoniu de zeci de miliarde de lei, pe care nu l-a dat în primire şi se teme că i-ar putea fi puse în cârcă unele nereguli. „Inventarul e pe semnătura mea, iar de gestionare se ocupă cel numit în locul meu, fără să aibă vreun document la mână. Nu înţeleg de ce nu sunt pe postul de şef secţie mecanică, atâta timp cât răspund de patrimoniu“, spune acesta.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: