Popete, la a cincia aniversare cu Pandurii în Liga I

Fundaşul echipei Pandurii, Florin Popete, a sărbătorit duminică ziua de naştere acasă, împreună cu familia şi prietenii. Născut la 27 decembrie 1977 la Târgu Jiu, Popete este singurul gorjean care a mai evoluat în ultimul an pentru Pandurii Târgu Jiu. 


Venit la Pandurii în urmă cu zece ani, fundaşul a evoluat cea mai mare parte a carierei doar la Târgu Jiu, fiind plecat la Farul Constanţa, în Divizia A, pentru doar două sezoane, în perioada 2001-2003, când echipa din Târgu Jiu evolua în divizia B. În perioada 2003-2005 a revenit la Târgu Jiu şi a ajutat echipa să promoveze în Liga I, în ultimii cinci ani evoluând în prima ligă cu Pandurii şi fiind unul dintre jucătorii aflaţi constant în primul unsprezece. 

Singurul gorjean care a jucat în tur la Pandurii 

Florin Popete este ultimul jucător de la Pandurii care a ajutat echipa la promovare şi se mai află încă în lot. De asemenea, Popete este singurul jucător gorjean care a evoluat în acest sezon pentru Pandurii, tinerii aflaţi acum la debut la Pandurii care fac parte din lot şi sunt din Gorj fiind folosiţi în tur doar la echipa a doua, Pandurii II. Florin Popete a jucat în Liga I înainte de a ajunge Pandurii să evolueze în primul eşalon, jucătorul gorjean fiind pentru doi ani component al echipei Farul Constanţa, înaintea promovării cu Pandurii din 2005. Revenit cu doi ani înaintea acestui eveniment la Târgu Jiu, Popete şi-a adus din plin contribuţia la promovarea echipei în Liga I, fiind unul dintre jucătorii cu evoluţii constant bune şi înainte şi după promovare.  

A evoluat în nouă meciuri în tur 

Popete a evoluat în acest sezon în nouă dintre meciurile turului, fiind titular şi jucând 90 de minute în cinci din primele opt meciuri ale turului. După etapa a opta antrenorul Sorin Cârţu nu l-a mai folosit deloc timp de patru etape, acesta revenind pe teren odată cu schimbarea antrenorului Principal. În ultimele cinci etape ale turului a jucat în patru meciuri, dintre care în trei a fost titular, lipsind o singură partidă din cauza unei răceli. Finalul de tur l-a găsit pe Popete în cea mai bună formă, el fiind cel mai bun jucător al meciului cu Unirea Alba Iulia la care a fost coautor la ambele goluri, el reuşind să scoată un penalti din care s-a deschis scorul şi centrând la cel de-al doilea gol al echipei sale.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: