Poştaşul, obligat să plătească prejudiciul de la AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj speră să recupereze prejudiciul de un miliard de lei vechi creat de fostul șef al agenției locale Târgu Jiu, Damian Horcea. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a declarat ieri că banii vor fi recuperaţi de la Oficiul Poştal Județean Gorj prin intermediul căruia s-au făcut plăţile.

Oficiul Poștal Gorj va trebui să restituie toți banii dați ilegal de poștașul Sergiu Cîrstea. Banii vor ajunge la bugetul AJOFM Gorj, menționează directorul Romeo Chiriac. De curând, Agenția a stabilit un prejudiciu de 104.000 lei, o adevărată gaură dată de Damian Horcea instituției la care lucra. ”Am stabilit un prejudiciu de 104.000 lei. Din primele cercetări am identificat 23 de persoane cărora Oficiul Poștal le-a făcut plăți neinstituționale în valoare de 81.484 lei. Aceste sume le vom recupera de la Oficiul Poștal și vor ajunge la bugetul instituției”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Plângere penală pentru poştaş

Oficiul Poștal se face responsabil, dat fiind că poștașul nu dădea sumele cuvenite titularilor de drept ci lui Damian Horcea. Cert este că Oficiul Poștal i-a desfăcut contractul de muncă poștașului Sergiu Cîrstea pe motive disciplinare dar a înaintat și o plângere la Parchet împotriva lui în vederea recuperării prejudiciului.

Alte şapte persoane din Gorj au fost identificate de AJOFM că au primit prime de instalare deși nu aveau acest drept. Aceștia au fost deja somați să restituie sumele primite necuvenit. ”Mai sunt șapte persoane tot din zona Motru care au primit necuvenit sume de bani, valoarea se ridică la 23.673 lei. Acestora li s-au emis deja decizii de imputare a sumelor”, a afirmat Chiriac. Între timp, la AJOFM Gorj, continuă atât ancheta internă în acest caz cât și ancheta Poliției și a Parchetului. 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: