Posturile de şefi ai secţiilor de poliţie rurală, scoase la concurs

Cele 11 secţii de poliţie rurală din judeţul Gorj au devenit funcţionale de câteva săptămâni. Momentan, posturile de şefi de secţie sunt ocupate de ofiţeri împuterniciţi. Pentru acestea se anunţă un concurs programat pentru luna octombrie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a reuşit să finalizeze procesul de organizare al secţiilor de poliţie rurală. Cele 11 secţii, care au acaparat posturile comunale, au devenit funcţionale la sfârşitul lunii august. În momentul de faţă, la conducerea acestora se află ofiţeri împuterniciţi. Astfel, pentru Secţia 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu a fost împuternicit Robert Rovenţa, la Secţia 2 Poliţie Rurală Teleşti- Florin Priescu, la Secţia 3 Poliţie Rurală Motru- Dan Latu, la Secţia 4 Poliţie Rurală Mătăsari- Tiberiu Vlad, la Secţia 5 Poliţie Rurală Rovinari- Claudiu Dochian, la Secţia 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti- Iulian Arjoca, la Secţia 7 Poliţie Rurală Turburea- Vasile Busuioc, la Secţia 8 Poliţie Rurală Stoina- Gheorghe Sandu, la Secţia 9 Poliţie Rurală Novaci- Constantin Eva, la Secţia 10 Poliţie Rurală Bumbeşti- Jiu- Ion Pârvan, la Secţia 11 Turceni- Laurenţiu Marica.

Şefii secţiilor de poliţie rurală urmează să fie numiţi definitiv în urma concursului programat pentru luna viitoare. “În luna octombrie vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor de şefi ai secţiilor de poliţie rurale. Posturile vor fi ocupate numai de către ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie. Pot participa la concurs şi ofiţeri de la inspectoratele de poliţie din alte judeţe. Până atunci posturile de şefi ai secţiilor de poliţie rurală vor fi ocupate de ofiţeri împuterniciţi. În ceea ce îi priveşte pe foştii şefi de post aceştia vor rămâne în continuare la posturile lor”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

SUBORDONARE

Cele 11 secţii de poliţie se vor subordona direct poliţiei municipale. La nominalizarea secţiilor s-a ţinut cont de mai multe aspecte, printre care: arondarea la Parchete privind activitatea de cercetare penală, aşezarea geografică şi căile de comunicaţii, suprafaţa de acoperire si numărul populaţiei, precum si de situaţia infracţionalităţii.

SCOP

Odată cu reorganizarea poliţiei rurale se doreşte asigurarea permanenţei oamenilor legii in rândul populaţiei, 24 de ore din 24. Potrivit variantei propusă de IPJ Gorj la posturile de poliţie comunală va rămâne în funcţie cel puţin un poliţist, cel mai probabil fostul sef de post. Ceilalţi poliţişti vor lucra însă la secţii, în trei schimburi, în serviciu de patrulare şi intervenţie la evenimentele ce se vor sesiza prin apelul unic de urgenţă 112.  

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: