Povestea ciobănașului nebun

Probabil știți anecdota cu ciobănașul care striga la mișto ”Lupul!”, de venea tot satul într-un suflet să-l apere, iar când chiar a venit lupul și micul Becali a strigat iarăși după ajutor, n-a mai venit nimeni. Mie mi se pare că în bancul ăsta trăiește Dan Diaconescu. Cred că dacă Dan Diaconescu ar apărea mâine la televizor și ar spune că Pământul e rotund, sute de mii de sprâncene s-ar ridica, iar dincolo de ele, în mințile convinse de calitatea personajului ale audienței, ar miji un gând: ”băi, să vezi că dacă zice ăsta că e rotund, de fapt nu e.”.

Au trecut ani buni peste strigătele de ajutor ale lui Dănuț. Dacă privești retrospectiv, e greu să faci o statistică solidă, dar e destul de evident că domnul Dan este un mitoman patologic. Apogeul catastrofei în ceea ce privește percepția publică a fost atins cu două ocazii recente când, pus față-n față cu un alt mitoman celebru, premierul Victor Ponta, Dan Diaconescu a mers pe cuvântul lui împotriva cuvântului lui Ponta și a pierdut. Iar lumea s-a gândit iar: ”Oau, până și Ponta știe ce vorbește față de ăsta!”. Ocaziile au fost clare: prima dată, Dan Diaconescu voia să ne convingă că o să cumpere o întreprindere la care nu s-ar fi aruncat nici cei mai mari și mai optimiști mamuți industriali – Oltchimul. Ponta a râs de el că n-are bani. DD nu i-a avut. Între timp, însă, și-a petrecut niște săptămâni la televizor. Audiența făcută pe cârca înfometaților de la Oltchim s-a întors însă împotriva lui. În ziua exit poll-urilor de la parlamentare, Dan Diaconescu a anunțat că a câștigat cu un avantaj confortabil bătălia cu Ponta. Toată presa anunța ceva extrem de diferit; mai exact, că Diaconescu pierduse lamentabil. Din nou, avea să se confirme varianta lui Ponta. La momentul ăla, credibilitatea lui Diaconescu făcea până și teribilul OTV să pară un post serios și profesionist, prin comparație.

Acum, Dan Diaconescu apare la televizor și se bate cu CNA, o instituție poate la fel de antipatizată ca premierul sus-numit. Pare la fel de sigur pe el și ține la fel de mult la tăvăleală. Mai mult, parcă de data asta argumentele lui sună chiar coerent. Dar, în timp ce-ți spui asta, îți vine în minte povestea cu ciobănașul, scuturi din cap și, trezit la realitate, îți spui și tu, ca toată lumea: ”Ia uite-l și pe nebunul ăsta!”.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: