Prea mici pentru Benfica

Energia n-a făcut faţă taifunului numit Benfica. Portughezii s-au chinuit în prima repriză a meciului de la Târgu Jiu dar au preluat controlul la pauză. În final n-au lăsat niciun dubiu asupra echipei care va merge în sferturile Cupe Cupelor după ce s-au impus cu 33 la 27.

Energia Pandurii – Benfica Lisabona 27-33 (12-13), spectatori 800.

Cei mai buni marcatori: Energia – Apolzan (6 goluri), Şandru (4), Ilieş, Păiuş şi Mazilu (toţi câte 3) / Benfica – Tavares (9), Pedroso (5), Roque şi Graca (4).

Au rezistat doar o repriză

Energia nu visa la o calificare de senzaţie cu Benfica dar spera la o victorie de palmares pe teren propriu. Portughezii nu mai erau o necunoscută după ce fuseseră disecaţi pe DVD-uri iar concluzia că sunt „o echipă tare de tot” s-a adeverit şi pe teren. Asta chiar dacă lusitanii au început neaşteptat de timid iar Energia a putut să ţină pasul pe întreg parcursul primei reprize. Niciuna din echipe nu a condus la mai mult de 2 goluri diferenţă iar Energia a dat cu piciorul şansei de a intra la cabine în avantaj. La 11-10, Asoltanei a ratat singur cu portarul iar lusitanii au marcat pe contraatac şi au intrat la cabine cu avantaj minim, 13-12. Repriza a doua nu a avut istoric. Portughezii şi-au reparat greşelile din apărare şi au apăsat pedala de acceleraţie pe atac. Energia n-a avut replică la asaltul portughez. S-a ajuns la 17-23 la mijlocul reprizei a doua iar partida era încheiată pe fondul lipsei de reacţie a elevilor lui Andrieş. Benfica a ajuns să conducă şi cu 30 la 22 dar au lăsat-o mai moale pe final. S-a încheiat 27 la 33, un „dezastru” mai mic decât cel cu Porto din EHF dar suficient cât să-i dezamăgească pe gorjeni.

Gorjenii resemnaţi

Andrieş nu s-a ferit la final să admită că lupta pentru calificarea în sferturile Cupei Cupelor e încheiată. „Mulţumim spectatorilor care ne-au susţinut şi când am jucat mai slab. Atât putem, am dat peste o echipă puternică din toate punctele de vedere, una de renume şi cred că s-a văzut diferenţa între o echipă cu nici 100 de mii de locuitori în spate şi una cu 2 milioane. Spun cu teamă şi regret că asta ne e valoarea. E o mare performanţă că am ajuns aici. I-am simţit pe băieţi de la pauză că sunt epuizaţi, portughezii au fost mult mai agresivi. Nu pot să spun că e jucată calificarea dar aşa este. E clar, ne ducem acolo să jucăm dar la ce am simţit în teren, Benfica e foarte puternică şi merită să meargă mai departe”, spune antrenorul Energiei. „A fost un meci greu, Energia are o echipă foarte bună, au jucat cu mândrie şi organizare. Cred că ne vom descurca mai bine la Lisabona, vom face un meci mai bun ca aici. În momentul când am început să ne apărăm mai bine, meciul s-a schimbat, Energia a pierdut controlul în unele momente. Când te aperi bine şi atacul e mai uşor de purtat. La pauză am făcut schimbările necesare. Acum avem prima şansă la calificare dar a trecut doar un joc. Respectăm în continuare Energia”, a declarat şi unul din oficialii lusitani, Pedro Soares. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: