Prea puţini târgujieni şi-au plătit dările

Circa 40 de milioane de lei este suma pe care târgujienii o datorează pentru anul 2018 pentru impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport în comun. Cetăţenii vor beneficia şi în acest an de bonificaţia de 10% la plata impozitului dacă achită sumele datorate pentru tot anul până la finalul lunii martie.

Târgujienii nu s-au grăbit să-şi plătească dările aferente anului 2018. Până în prezent, persoanele fizice şi juridice au achitat impozite în cuantum de circa 4,5 milioane lei, adică 10% din suma datorată de contribuabili pe tot anul. „Este o sumă destul de mică având în vedere faptul că avem deja o lună şi jumătate de când am început anul şi, după cum se vede, la ghişeele noastre sunt foarte puţini contribuabili care vin şi achită. Sperăm că în luna martie, fiind ultima lună în care se achită impozitele şi taxele pentru a beneficia de bonificaţia de 10% pentru plata în avans a impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport, cel puţin 20.000 de contribuabili să-şi achite aceste impozite şi taxe”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.

31 martie este şi scadenţa primului termen de plată, cel de-a doilea termen expirând în 30 septembrie. Cei care nu vor achita dările aferente primului termen vor plăti din aprilie majorări de întârziere de 1% pe lună la debitul restant. La Târgu Jiu, sunt peste 150.000 de roluri.

Pentru unii târgujieni, cuantumul dărilor a scăzut. „S-a modificat impozitul pe teren la contribuabilii persoane fizice. S-a anulat acea prevedere prin care contribuabilii erau obligaţi să plătească 400 de metri pătraţi în plus la impozitul pe teren categoria «curţi-construcţii» de la o altă categorie de teren arabil, să spunem. Prin această prevedere vor plăti mai puţin contribuabilii în acest an şi noi vom încasa mai puţin cu aproximativ 1 milion de lei”, a explicat directorul Mariana Budulan.

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: